Blogit
Lunni leipoo

Syksyiset vanilja-vaahterasiirappikuppikakut

Korjailin jo iltapäivän hämärtyessä kokeita kotona töiden jälkeen, ja sokerihammasta alkoi kolottaa todella. Selailin ihania syksyleivonnaisten kuvia netissä ja näin ihanan syksyisiä kuppikakkuja. Aloin himoita vaahterasiirappikuorrutteisia, oikein paljon vaniljalta maistuvia kuppikakkuja, ja sellaisia oli saatava.

Leivoin kauhealla kiireellä, jotta ehtisin kuvata kuppikakut ennen pimeän tuloa. Kuvien rakeisuudesta huomaa, että kiire tuli, mutta ehdinpä. Ja mikä tärkeintä, makeannälkä oli tyydytetty! Onkohan nyt myöhäistä enää aloittaa syksyfiilistelyä – vai onko joulukausi jo kovasti tekemässä tuloaan?

ter

Vaahterasiirappikuppikakut

Ainekset

75 g
voita
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljatahnaa
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
2 dl
maitoa
2 kpl
munaa
Kuorrute
200 g
voita
3 dl
tomusokeria
2 dl
fariinisokeria
1 rkl
vaahterasiirappia
0
valkoisia nonparelleja
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista taikina. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. 

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää vaniljatahna.

Yhdistä toisessa kulhossa venhäjauhot ja leivinjauhe. Riko munat kolmanteen kulhoon ja sekoita maidon kanssa sekaisin.

Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja ja nestettä, vatkaa tasaiseksi.

Lusikoi paperivuoilla vuorattuun muffinivuokaan, paista uunissa n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute vatkaamalla pehmeä voi tomusokerin ja fariinsokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää vaahterasiirappi, vatkaa sileäksi ja pursota leivosten päälle tähtityllalla.

 

Kommentit (2)

  1. SusaM

    Nämä oli todella hyviä!! Muffinseista tuli ihanan tasaisia..oli helppo pursottaa päälle. Kiitos reseptistä!

  2. annamaria

    Voi ihana kuulla! Muffinsseista tulee tosiaan hyvin tasaisia kunhan malttaa olla täyttämättä vuokia liian täyteen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *