Blogit
Lunni leipoo

Sweet Vaasa

Huh, hiihtoloma on ohi ja 12-tuntiset päivät ovat tehneet paluun! Tuntuu että arkeen palaaminen on vaatinut ekstramäärän kahvia ja ehkä palan suklaata siellä ja täällä. Hiihtolomalla tuli nökötettyä näytön edessä turhankin paljon, mutta ehdin käväistä myös vähän Tampereen ulkopuolella ja siinä samassa katsastaa yhden kivan kahvilan Vaasassa. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt Vaasassa, mutta ainakin tämän yhden kahvilan perusteella kakkupuoli näyttäisi olevan kunnossa tuolla rannikkolla.

Kävin testaamassa Sweet Vaasa -nimisen kahvilan Vaasan keskustassa, ja hyvä kun lauantaisena iltapäivänä edes mahtui sisään! Asiakaspaikkoja on paljon ja paikka on muutenkin niin kivan valoisa ja tilava, etten ihmettele sen suosiota. Harmittaa nyt jälkikäteen, kun en tajunnut ottaa kuvaa sisätiloista, mutta kaikkien pitää nyt mennä paikan päälle katsastamaan. Kakut ne vasta olivatkin jotakin! Meinasi iskeä valinnan vaikeus, mutta päädyin lemon curdilla täytettyyn Lemon Delicious -kakkupalaan, joka oli aivan täysi kymppi. Myös mustikkajuustokakku oli mitä mainioin ja täyteläisin – harvemmin kahviloista saa näin hyviä kakkuja!

Kakut maksoivat n. 4,5 euroa per pala, mikä on täysin kohtuullinen hinta reilun kokoisesta kakusta, jota ei ole sulatettu valmiina pakkasesta ja isketty vitriiniin kuivettumaan. Plussaa tulee myös tummapaahtoisesta luomukahvista, jota saa vieläpä santsikupin kakun kanssa. Sweet Vaasasta saa muutakin kuin kakkua, mm. lounasta ja salaattia. Täydet suositukseni siis jos eksyy Vaasaan!

Mikähän siinä on, kun niin monet paikat tarjoavat valmiskakkuja vaikka kahvilan muu tarjonta olisi kunnossa? Itselle ei tule äkkiä mieleen kivaa kahvilaa Tampereella, josta saisi näin montaa eri sorttista kakkua. Pyymäen Oma -kahvilassa on paljon itse tehtyjä konditoriatuotteita, mutta kakutkin ovat muistaakseni melko perinteistä tavaraa. Saa vinkata hyvistä tamperelaisista kakkupaikoista, jos minulla ei nyt vain ajatus kulje!

Onko joukossa muuten vaasalaisia lukijoita jotka ovat myös ihastuneet Sweet Vaasaan?

Kommentit (14)

 1. mira

  Ehkä paras kahvila, jossa olen itse käynyt oli St. Honore Lohjalla! Ihania kakkuja ja leivonnaisia, iski valinnanvaikeus. Kannattaa siis käväistä, jos sillä suunnalla liikkuu. Kiitos tästä kahvila vinkistä, täytyykin kokeilla, kun kesällä kuitenkin Vaasassa pyörii. Hyvältä näyttää tuo suklainen moussekakku tms!

 2. Kaneliomena

  Täällä myös yksi vaasalainen lukija! Kiva että pääsit sinäkin testaan noita kakkuja, aina yhtä hyviä. Lounas on myös todella hyvä, suosittelen kokeilemaan ensi kerralla 🙂 sulla on ihanan sympaattinen blogi, jatka samaan malliin!

 3. annamaria

  Mira: Kiitos vinkistä, minulla sattuu asumaan sukulaisia Lohjalla joten ehkä pääsen testaamaan St. Honoren.

 4. annamaria

  Kaneliomena: Heippa ja kiva kun vaasalainen lukija tunnustautui, kiitos myös kivasta tsempistä! Lounas pitää siis kokeilla ensi kerralla. : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *