Blogit
Lunni leipoo

Sokeriähkyssä: Toffeetäytteiset suklaakeksit

style=”height: 998px; width: 700px;”>

Olen nähnyt ulkomaalaisilla leivontasivustoilla kaiken maailman täytettyjä keksejä, ja parhaimmillaan keksin sisälle on saatettu laittaa keksi. Itse en ryhtynyt ihan näin villiksi vaan löysin kivan reseptin, jossa suklaakeksin sisälle laitetaan toffeetäytteinen suklaanappi. Joillekin suklaa ja toffee yhdessä voi olla vähän too much, joten leivoin ensin eräisiin syntymäpäiväjuhliin minttukonvehtitäytteisiä keksejä. Mitäs sitä leivonnassa soveltamisesta sanotaankaan… älä sovella! Ostin Pandan minttutäytteisiä konvehteja, ja minttukonvehtien täyte oli ilmeisesti paljon juoksevampaa kuin Centereiden. Minttutäyte tuli tietysti paistamisen aikana hienosti pihalle kekseistä, ja pelti oli täynnä sulanutta minttumössöä, joten keksejä oli mahdoton irroittaa leivinpaperista ehjinä. Vein keksit nuhjuisesta ulkomuodostaan huolimatta juhliin häntä koipien välissä, mutta ainakin maku oli kohdallaan.
 

style=”height: 501px; width: 700px;”>

style=”height: 467px; width: 700px;”>

style=”height: 500px; width: 700px;”>

Toffeetäytteiset suklaakeksit

Ainekset

115 g
voita
1 dl
fariinisokeria
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljauutetta (valinnainen)
1 kpl
munaa
3 dl
vehnäjauhoja
40 g
kaakaojauhetta (vajaa 1 dl)
1/2 tl
ruokasoodaa
24 kpl
Center-suklaita
Muut ainesosat

Tee näin:

Vaahdota huoneenlämpöinen voi molempien sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi (n. muutaman minuutin ajan). Lisää muna (ja vaniljauute), vatkaa joukkoon.

Siivilöi toiseen kulhoon jauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Sekoita ja lisää kolmessa erässä voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja laita peitettynä jääkaappiin n. tunniksi.

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.

Ota noin ruokalusikallinen taikinaa käteen, paina keskelle yksi Center-konvehti ja pyöritä palloksi. Taikinaa tulee olla sen verran, että konvehti on kokonaan peittynyt. Pyörittele halutessasi sokerissa.

Asettele pallurat parin sentin päähän toisistaan leivinpaperille, paista uunissa n. 8 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Kommentit (5)

  1. Vierailija

    En ole ollut keksien ystävä, kunnes löysin nämä. Jos aikoo itsekin syödä, niin kaikkia ei voi laittaa tarjolle. Menekki on ollut taattu aikuisten ja lasten juhlissakin!

  2. pikkuleipuri

    Kun muna_sokeri vaahto lisätään kuivien aineiden joukkoon pitääkö sekoitus tehdä käsin vai vatkaimella?

  3. annamaria

    Pikkuleipuri: Riittää kun tässä vaiheessa sekoittelee lastalla käsin. 🙂

  4. Sannukka

    Minkälaista kaakaojauhetta käytit? Oliko se valmiiksi sokeroitua tyyliin O’Boy vai sokeroimatonta tyyliin Van Houten?

  5. Arjatta

    Uunissa toffee levisi, mutta maku oli täydellinen : )

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *