Blogit
Lunni leipoo

Ravintolapäivä Tampereella

Lauantaina ravintolapäivänä sää suosi kaupungille kiertelemään lähteneitä herkkusuita. Ravintolapäivä meinasi melkein mennä minulta ohi tälläkin kertaa, mutta onneksi havahduin kauppareissulla kun kaupungilla oli tavallista enemmän väkeä liikenteessä. Tykkään ravintolapäivästä ihan älyttömästi, ja Suomeen kaivattaisiin mielestäni enemmänkin tällaisia yhteisöllisiä ja hyväntuulisia tapahtumia. 

Kierreltiin kavereiden kanssa ensin Koskenrannan kojut, ja löysin heti oman suosikkini. Le Muffin -nimisessä kojussa myytiin niin leivoksia: oli snickersin ja kiivin makuisia sekä kookos-vadelma-raakamuffineita. Päädyin trooppiseen kiivimuffiniin, jonka kuorrute ja taikinaosa olivat molemmat ihan täydellisiä. Nam! Harmittaa muuten kun huomasin vasta Instagramista myöhemmin, että Rakkaudesta ruoanlaittoon -blogia pitävä neitokainen myi Hämeenpuistossa minikuppikakkuja, olisi ehdottomasti pitänyt käydä maistamassa.

Söin yllättäen käänteisessä järjestyksessä, eli ensin makeaa ja vasta sitten suolaista. Suolainen suupala löytyi Hämeenpuistossa meksikolaista ruokaa myyvästä kojusta, ja otin possulla täytetyn pienen maissileivän, joka oli aivan täydellinen välipala. Espanjankielistä nimeä en tietty muista! Jälkkäriksi (kyllä, toinen jälkkäri) otin passionhedelmämoussen, joka oli myöskin aivan ihana. Kumpaakaan näistä herkuista tuskin pääsisin Tampereella muuten kuin ravintolapäivänä maistamaan! Tytöt olivat nälkäisempiä ja ottivat Pirkanmaan keittiömestareiden lohirieskat.

Loppuun vielä söpö kuva kahden tytön pitämästä limubaarin kyltistä, ehdottomasti ravintolapäivän hienoin! Tyttöjen kyltistä, ihanista tarjottavista ja lisääntyneestä vapaa-ajastani innostuneena päätin, että perustan oman kahvilan seuraavana ravintolapäivänä (edellyttäen että olen jokseenkin Suomen rajojen sisällä). Kuulisin mielelläni ravintolapäivään osallistuneilta, minkälainen kokemus kahvilan/ravintolan perustaminen on ollut. Onko ollut vaikea arvioida määriä: onko tarjottavaa jäänyt paljon yli tai loppunut kesken? Pääseekö hommassa rahallisesti plussan puolelle vai onko kyse vain henkisestä tuotosta?

Kommentit (6)

  1. sari kalliomäki

    Tällä kertaa ei ollut kahvilaa, mutta edellisillä kerroilla useasti ja joka kerralla menekki vaan kasvanut. Viimeksi tapahtumapäivänä keitettiin yli 200 kuppia kahvia ja vaikka olin mielestäni tehnyt tarjottavaa, kakkuja ja lohitahnaleipiä ym armeijalle, jäivät viimeiset taas ilman…hauskaa puuhaa ja kiva jutella ihmisten kanssa, tosin välillä on niin kiire, ettei paljon puhua kerkiä 😀 Ihania tarjottavia on ollut.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *