Blogit
Lunni leipoo

Punavihreä M&M’s-valkosuklaa

Vieläkö mietit, mitä hyvää voisit laittaa pukinkonttiin? Itse tykkään antaa enemmän syötäviä lahjoja kuin krääsää: laadukkaita hilloja, glögiä, viiniä, itsetehtyjä kakkuja ja tietysti joulumakeisia. Tässä tulee ”resepti” joulun helpoimpaan mutta yllättävän hauskannäköiseen joulumakeiseen: M&M’s-rakeilla koristeltuun jouluvalkosuklaaseen.

Ehkä jostakin (Lidl?) saa puna-vihreitä M&M’s-rakeita, mutta itse nypin Makuunissa kärsivällisesti sekaväristen rakeiden seasta pelkkiä virheitä ja punaisia rakeita. Myyjät varmaan katsoivat huolestuneina, että tuo tyyppi kärsii jonkinasteisesta pakko-oireisesta häiriöstä… Nyppiminen oli kaiken vaivan arvoista, koska valkosuklaasta tuli hauskan jouluisen näköistä, ja reilun kokoiset palat pakkasin sellofaaniin muutamalle läheiselle lahjaksi.

Minkälaisia syötäviä lahjoja siellä aiotaan tehdä? Seuratkaa vielä loppu- ja alkuviikosta blogia, sillä julkaisen vielä pari syötävän lahjan ohjetta ennen joulua.

Jouluvalkosuklaa

Ainekset

300 g
valkosuklaata
1 dl
M&M's-suklaarakeita (punaisia ja vihreitä)
Muut ainesosat

Tee näin:

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen tai vesihauteessa kiehuvan veden päällä.

Sekoita sulaneeseen suklaaseen suurin osa M&M’s-rakeista, kaada seos n. 15×15-senttiseen vuokaan ja ripottele pinnalle loput rakeista. 

Anna suklaan jähmettyä n. 1 tunnin ajan jääkaapissa. Riko se sitten veitsen avulla haluamasi kokoisiin paloihin.

Pakkaa suklaa sellofaaniin ja anna vaikka joululahjaksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *