Blogit
Lunni leipoo

Pikainen persikkajäätelö helteiden kunniaksi

Aivan uskomattomista helteistä ollaan saatu nauttia melkein koko Suomessa nyt muutaman päivän ajan, ja ainakin täällä Tampereella on tänään viimeinen aurinkopäivä hetkeen. Aion nauttia siitä suuntaamalla pian jonnekin ulos kahville, mutta sitä ennen jaan teille viimeisen hellepäivän kunniaksi maailman helpoimman ja lisäksi nopeimman jätskiohjeen. Tätä tehdessä ei tarvitse hikoilla keittiössä vaan pääsee äkkiä rannalle aurinkoa palvomaan!

Persikoita ja muita kivellisiä hedelmiä saa nyt edullisesti, ja itse rakastan yli kaiken donitsipersikoita. Kehittelin niistä helpon pikajäätelön: persikka pilkotaan paloiksi, laitetaan pakkaseen (vähintään pariksi tunniksi mutta yön yli on parempi), minkä jälkeen jäiset persikat ajetaan sileäksi jääkaappikylmän kondensoidun maidon kanssa. Lopputulos on ihana peaches and cream -jäätelö,  jonka voi nauttia vaikka heti tai pakastaa myöhempää syömistä varten.

Pikainen persikkajäätelö

Ainekset

4 kpl
persikoita (donitsipersikoita)
1 dl
kondensoitua maitoa (jääkaappikylmänä)
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese ja halkaise persikat, poista kivet ja paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita pakkaseen kunnes persikat ovat jäätyneet.

Aja persikat blenderissä hienoksi, lisää jääkaappikylmä kondensoitu maito ja sekoita kunnes rakenne on samettinen. Nauti heti tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Kommentit (5)

 1. Anne P.

  Aivan mahtava ja nopea jäätelöidea! 🙂

 2. donja

  Miten donitsipersikan ja persikan maut eroavat toisistaan?

 3. annamaria

  Ja oli kyllä yllättävän hyvää ja jätskimäistä! 🙂

 4. annamaria

  En osaa kuvailla, olisiko tavallinen persikka vähän makeampi? 🙂 Donitsipersikan hedelmäliha on väriltään valkoista ja maultaan ehkä raikkaampaa.

 5. Mervi Tiainen 1

  Kumpaa kondensoitua maitoa ?
  Keittämätöntä vai valmiiksi keitettyä?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *