Blogit
Lunni leipoo

Piilopaikka Helsingissä: Cafe Kokko

Olen monista blogeista lukenut Cafe Kokosta ja erityisesti kahvilan maineikkaista raakakakuista. Kun sain kuulla että tulen olemaan Espoossa tämän syksyn töissä, ajattelin että ravaan yhtenään Helsingin kivoissa kahviloissa. No, eipä tämä arki ihan sellaista uuden työn kanssa ole, että ehtisi käydä kahviloissa ainakaan Helsingin puolella… Yhtenä perjantaina kuitenkin satuttiin olemaan yhden tamperelaisen ystäväni kanssa molemmat Helsingissä ja sovittiin treffit Cafe Kokkoon. 

Kahvila sijaitsee osoitteessa Kalevankatu 31 A (samalla kadulla kuin ihana Kuppi&Muffini) hieman piilossa. Sisäänkäynti on sisäpihan kautta tavallisen asuinkerrostalon näköisen portaikon kautta. Ovesta paljastuu varsinainen sisustuksellinen helmi ja tilava kahvila, varsinainen piilopaikka lähellä keskustaa.

Raakakakut maksoivat n. 7 euroa pala, ja valinnan varaa oli melkein liikaa! Päätin kuitenkin ottaa maapähkinävoin ja suklaan makuisen sneakers-nimisen kakkupalan. Kylkiäiseksi otin tummapaahteisen suodatinkahvin, joka tarjoiltiin tyylikkäästi jykevästä lasista.

Mutta tuo kakku… Mulla ei ole sanoja! Olen maistellut raakakakkuja vähän siellä sun täällä, mutta tämän veroista en ollut aikaisemmin syönyt. Monesti raakakakut maistuvat vain taatelilta ja pähkinältä, mutta tässä kakussa oli vahvat maut. Pakko päästä maistelemaan jotakin muuta makua!

Kommentit (1)

  1. Pipsaa

    Oi vitsi miten kuolattavilta nämä näyttävät!! Munkin on pitänyt jo aikapävät käydä Kokossa, en ymmärrä miksi se on aina jäänyt… Nyt on pakko saada aikaiseksi!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *