Lunni leipoo
Lunni leipoo

Pehmeä puuro tattarista

Puurolähettiläs täällä taas, hei! Tulipa tehtyä taas puuroa aivan uudella tavalla, nimittäin tattarisuurimoista. Tattari on minulle melko tuntematon raaka-aine, mutta kyseessä on varsinainen superfood, joka on luonnostaan viljaton. Tattarijauhoja voi käyttää esimerkiksi leivonnassa jauhojen tapaan, mutta sain Urtekramilta testiin mielenkiintoisen tuotteen: tattarisuurimot. 

Eipä kauaa tarvinnut miettiä, mitä haluan suurmoista tehdä. Keitin puuron mantelimaidosta ja tattarisuurimoista, ja tuloksena oli aivan ihanan samettinen puurounelma. Tattarin maku on tosi miellyttävä: hieman pähkinäinen ja pehmeä, eikä superfoodimaisesta kitkeryydestä ole häivähdystäkään.

Vaikka olenkin iso kaurapuuron ystävä, taidan keitellä vaihtelun vuoksi välillä tattaripuuroa kun haluan hemmotella kehoani ja makunystyröitäni.

Onko tattaripuuro teillekin uusi tuttavuus? Mitäs muuta tattarista voisi tehdä? 

Samettinen tattaripuuro

Ainekset

2 dl
mantelimaitoa
1 dl
vettä
1/4 tl
suolaa
1 dl
tattarisuurimoita
Lisäksi
100 g
mansikoita
1 rkl
hunajaa
1 rkl
kookoshiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan mantelimaito, vesi ja suola. Kiehauta.
Sekoita joukkoon tattarisuurimot, anna poreilla hyvin hiljalleen n. 10 minuuttia. Anna hautua vielä heti kannen alla.
Viimeistele puuro mansikoilla, hunajalla ja kookoshiutaleilla.

Kommentit (7)

  1. laura.m

    Heips! Ohjeessa on selvästikin käytetty rikottua tattaria – suurimoita kyllä, mutta ei siis kokonaisia. Kannattaa huomata ero, sillä näistä kahdesta tulee aikas erilainen puuro. 🙂

    1. annamaria

      Häh, miten en nyt ymmärrä! Tattarisuurimo tietty on rikottua eikä kokonaista tattaria, vai mikä oli pointti? 😀 Otsikkoko hämää?

      1. Riina

        On olemassa myös kokonaista tattarisuurimoa, josta yleensä käytetään tuota nimitystä. Kuvan perusteella sulla olisi tattarirouhetta ennemminkin tai hiutaleita, sillä tuo keittoaika ei millään piisaisi kokonaisille suurimoille 🙂

        1. annamaria

          Hyvä, kiitos tarkennuksesta! Itse olen käyttänyt aina vaan tattarirouhetta enkä tiennyt tuollaisen suurimon olemassaolostakaan. Noloa!

      Vastaa

      Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *