Blogit
Lunni leipoo

Nesquik-murokakku

Muistatteko vielä Nesquik-murot, ne suklaiset pallurat joita lapsena sai syödä aamupalaksi (ainakin mummolassa jos vanhemmat eivät pitäneet suklaamuroja hyvänä aamupalana)? Minä olin ihan hulluna Nesquik-muroihin ja tykkäsin syödä niitä niin, että osa muroista on vielä rapeita kun osa taas on mennyt mössöksi maidossa. 

Eipä ole tullut syötyä muroja vuosiin, mutta jotenkin Nesquikit palasivat mieleeni. Halusin käyttää niitä leivonnasta ja kehittelin superhelpon pakastettavan suklaakakun, jossa on suklaamuroja sekä pohjalla että päällä. Tämä sopii vaikka lastenjuhliin tai lapsenmielisten nostalgiahetkiin.
 

Suklaamuro-jäätelökakku

Ainekset

Pohja
3 dl
suklaamuroja (Nesquik)
Täyte
4 dl
kuohukermaa
250 g
mascarponea
1/2 dl
tomusokeria
1/2 dl
kaakaojauhetta
290 g
tummaa suklaata
Päälle
2 dl
suklaamuroja
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa pohjan murot karkeasti.

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Laita sivuun hieman jähtymään.

Vatkaa mascarpone ja kerma kuohkeaksi vaahdoksi muutaman minuutin ajan. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe. Kääntele joukkoon myös suklaasula.

Lusikoi täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi lastan avulla. Painele päälle tasaisesti Nesquik-muroja. Anna jäätyä pakastimessa n. 3 tuntia.

Ota puolisen tuntia ennen tarjoilemista pakastimesta.

Kommentit (1)

  1. Nuppu1

    Siis apua miten hyvältä näyttää ja kuulostaa! 🙂 Miten noi murot onkin päässeet unohtumaan??

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *