Blogit
Lunni leipoo

Mustikka-kauraruudut kesäkuun kunniaksi

Kesäisin tulee leivottua kaikkea melkeinpä vain tuoreista hedelmistä ja marjoista, ja alkaneen kesäkuun kunniaksi leivoin kaupan halvoista pensasmustikoista hieman keksimäisiä mutta meheviä mustikka-kauraruutuja. Näitä voit tehdä tuoreista pensasmustikoista ja tavallisista mustikoista, mutta myös sulattamattomat pakastemustikat käyvät. Nämä käyvät täydellisesti vaikka iltateen kylkeen, ja ruudun muotoiset leivokset valmistuvat paljon nopeammin ja helpommin kuin mustikkapiirakka. Tykkäsin näistä niin paljon, että aloin jopa harkita valmistujaisiin suunniteltujen brownieiden korvaamista näillä…

Ohjeen nappasin hieman muuteltuna täältä.

Mustikka-kauraruudut

Ainekset

Täyte
7 dl
mustikoita (tuoreita tai jäisiä (ei sulatettuja))
1 rkl
sitruunan mehua
1 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
Muruseos
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 1/2 dl
kaurahiutaleita
2 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
ruokasoodaa
180 g
voita
1/2 tl
vaniljauutetta (valinnainen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa n. 20×30-senttinen neliövuoka leivinpaperilla.

Valmista täyte. Yhdistä kulhossa sokeri ja maissitärkkelys. Mittaa kattilaan mustikat ja sitruunan mehu, keitä keskilämmöllä n. 5-10 minuuttia tai kunnes mustikat ovat pehmenneet. Lisää joukkoon sokeri-maissitärkkelysseos ja sekoita, anna poreilla vielä 1-2 minuuttia tai kunnes seos on saennut. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä.

Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, fariinisokeri ja ruokasooda. Sekoita yhteen haarukalla tai monitoimikoneella, jossa on veitsiterä. Lisää kuutioitu voi ja sekoita joukkoon, kunnes seos on karkean murumaista.

Ota muruseoksesta talteen n. 2 desiä. Painele loput vuoan pohjalle tasaisesti, lusikoi päälle mustikkatäyte. Ripottele päälle viimeiseksi loput muruseoksesta. 

Paista uunissa n. 30-35 minuutin ajan tai kunnes taikina on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä täysin ennen kuin leikkaat paloiksi.

 

Kommentit (7)

  1. annamaria

    Kiitos kovasti, kiva kuulla! 🙂 Varmasti tulee ihan yhtä maistuvaa, kuningatarpaloja siis!

  2. Eerika

    Testasin tätä mustaherukkatäytteellä, toimii! Fariinisokeri tekee ihanan maun. Haluisin koklata myös Vennin mainitsemaa sitruunaversiota, mitähän siihen tulee? 🙂 Siun tavoin nimittäin rakastan sitruunaa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *