Blogit
Lunni leipoo

Muhkea Mars-kakku

Kaikista parhainta leivonnassa on mielestäni synttärikakkujen leipominen. Synttärikakut saavat olla vähän isompia, muhkeampia ja monikerroksisempia kuin muut tekemäni leivonnaiseni, ja yleensä synttärikakuille on tarpeeksi syöjiä eikä tarvitse miettiä, minne jemmailee puolet kakusta.

Tämän synttärikakun idea lähti sankarin lempisuklaapatukasta, Marsista. Halusin kakusta överin, suureellisen ja varsinaisen juhlien keskipisteen: sankarin näköisen kakun siis! 

Kakustaa tuli todella-todella iso, ja mietin tekovaiheessa pitäisikö kolmas kerro jättää tekemättä. Päätin kuitenkin viedä loppuun sen, minkä olin aloittanutkin! Kakku ei muuten ollut ulkonäöstään ja ennakko-odotuksista huolimatta ylimakea. Vaikka sokeria taikinaan tuleekin 4 desiä!(!) Pohjan ohjeen otin suunnilleen täältä.

Mars-kakku

Ainekset

Pohja
4 dl
vehnäjauhoja
1 3/4 dl
kaakaojauhetta
4 dl
sokeria
1 3/4 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 1/2 dl
piimää
1 3/4 dl
kahvia (kiehuvan kuumaa)
1 dl
ruokaöljyä (+ 1 rkl)
2 kpl
munaa
2 tl
vaniljauutetta (valinnainen)
Täyte ja kuorrute
340 g
voita
500 g
tomusokeria
1 3/4 dl
kaakaojauhetta
4 rkl
kuohukermaa
400 g
kondensoitua maitoa
2 kpl
Mars-patukkaa
Lisäksi
5 kpl
Mars-kovehteja
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota piimä, ruokaöljy ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
Valmistele 3 20-senttistä vuokaa voitelemalla reunat ja vuoraamalla pohja leivinpaperilla.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Yhdistä keskenään siivilöidyt vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.
Keitä kahvi ja pidä kuumana.
Vatkaa keskenään piimä, munat, ruokaöljy ja vaniljauute.
Yhdistä märät aineet kuiviin, vatkaa parin minuutin ajan sähkövatkaimella. Lisää kiehuvan kuuma kahvi vähän kerrallaan samalla vatkaten, kunnes taikina on sileää.
Jaa taikina tasaisesti kolmen vuoan kesken. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakkupohjien jäähtyä n. 10 minuuttia vuoissa, poista sitten ritilälle ylösalaisin jäähtymään.
Valmista kuorrute vatkaamalla huoneenlämpöistä voita parin minuutin ajan, kunnes se on vaaleampaa ja kuohkeaa. Lisää sitten siivilöity kaakaojauhe ja tomusokeri vähän kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa n. 2 kokonaista minuuttia. Lisää kuohukermaa kunnes saavutat halutun koostumuksen (4 – 6 rkl).
Kokoa kakku. Lämmitä kondensoidusta maidosta tehty toffee lämpimäksi. Levitä toffeeta alimman pohjan päälle niin, että pohja peittyy. Levitä n. 1 dl täytettä päälle, levitä paletteiveitsellä tasaisesti. Ripottele päälle rouheasti paloiteltuja Mars-patukan paloja.
Toista sama seuraavan kerroksen kanssa. Levitä päällimmäisen kakkupohjan pinnalle reilusti täytettä ja tee ohut kuorrute kakun reunolle (crumb coating). Anna kakun seistä jääkaapissa n. 10 minuuttia tai kunnes crumb coating on jähmettynyt. Levitä loput kuorrutteesta kakun päälle ja reunoille palettiveistä käyttäen.
Viimeistele kakku kaatamalla loput kuumasta toffeesta (saatat joutua lämmittämään uudelleen) kakun pinnalle, anna toffeen valua reunoja pitkin. Siisti palettiveitsellä ja koristele pitkittäin leikatuilla Mars-konvehdeilla.

Kommentit (11)

  1. Vierailija

    Olisiko ohjetta : )?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *