Lunni leipoo
Lunni leipoo

Mitä yli jääneestä kakkupohjasta?

Ainakin minun paistaminani kakkupohjat kohoavat uunissa kupumaisiksi keskeltä, jolloin symmetristä täytekakkua havitellessa päälle jäävä kupu pitää leikata kakkupohjan päältä pois. Helppo ratkaisu ongelmaan, mutta mitä tehdä yli jäävällä kakkupohjalla? Parhaimmassa tai pahimmassa tapauksessa kupua tulee paljonkin, kuten viimeksi tuplasuklaakakkua paistellessani. 

Keräsin tähän pari vinkkiä kakkupohjan jatkokäyttöön, mutta haluaisin mielelläni kuulla myös teiltä vinkkejä. Mitä muuta kakkupohjasta tai reunapaloista voisi tehdä?

1. Cake popsit / cake balls

Ensimmäisenä tulisi mieleen käyttää sokerikakkupohjaa cake popsien tekoon. Sekaan vain tuorejuustoa ja sokeria, ja pallerot voi lopuksi kuorruttaa suklaalla. Helppoa ja tehokasta hyötykäyttöä! Kokeile vaikka tätä ohjetta!

2. Triflet

Keksinmurujen sijaan trifleissä voi käyttää murusteltua kakkupohjaa, ja varsinkin suklaisesta taikinasta saisi hyvän version Domino-trifleistä aikaan.

3. Bread Pudding

Bread pudding eli kömpelösti suomentuva leipävanukas tehdään yleensä ylijäämäpullasta, mutta mikä estää tekemästä vanukasta kakkupohjasta? Kakkupohja imee nestettä enemmän kuin pulla tai leipä, joten nesteen määrää kannattaa vähentää. Kokeile vaikka tällä Nigellan ohjeella niin, että käytät ylijäämäkakkua leivän sijasta.

Tuleeko teille mieleen muita jatkokäyttöideoita? Olisi mahtava kuulla!

Kommentit (3)

  1. Vierailija

    Dammsugareihin, eli pölynimureihin voi käyttää kakkua murennettuna. Niihin löytyy ohje myös täältä maku-lehden sivuilta.

  2. Tiinatuuli

    Kuivatan kakun palat huoneenlämmössä ja käytän tiramisuun – nytkin on palasia laatikossa odottamassa 😛

  3. Vierailija

    Perunaleivoksiin.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *