Blogit
Lunni leipoo

Minun ruokavuoteni kännykkäkuvina

Näin vuoden toiseksi viimeisenä päivänä on hyvä paikka katsoa taaksepäin kulunutta vuotta ennen kuin suuntaa katseen täysin seuraavaan vuoteen. Tämä vuosi on ollut todella kummallinen ja merkityksellinen, ja mikä heijasteleekaan paremmin kulunutta vuotta kuin siihen olennaisesti kuulunut ruoka. Vuonna 2014 olen päässyt käymään kolmesti ulkomailla, asunut hetken Ruotsissa ja muuttanut loppuvuodesta yksin asumaan pitkästä aikaa. Olen kehittynyt leipurina ja päässyt kokemaan paljon kivoja juttuja ruoan parissa tänäkin vuonna. 

Talvi ja kevät

Kavereita on tullut kestittyä aina silloin, kun leivonnaisia on ollut vähän liikaa kaapeissa kiusaamassa.

Ystäväni äiti ja mies avasivat LEO-ravintolan Tampereen kauppahalliin, suosittelen jos laadukas luomulounas kiinnostaa.

Kun kaikki ruokainnostus suuntautuu makeisiin herkkuihin, arkiruoka näyttää näin hohdokkaalta: makaronia, soijarouhemössöä ja satunnaisia vihreitä.

Välillä sain kantaa postista karkkia selkä väärällä, kiitos vain Cloetalle!

Puuroinnostus iski tänä vuonna kovempaa kuin koskaan, ja kirjoitin vanhaan blogiin blogihistoriani luetuimman postauksen puurosta.

Muita hittejä tänä(kin) vuonna osaltani olivat chiansiemenet, mantelimaito ja niistä tehty vanukas.

Sain donitsipellin ja… öö, söin donitseja.

Kävin ystävän kanssa Budapestissa ja syötiin niin hy-vin!

Testasin vihdoin Huberin kehutun hampurilaisen, oli hyvää (ja suolaista).

Kesä

Tein muutamat leivonnaiset lehtijuttua varten, ja kuvaukset oli meillä kotona. Herkkuja syötiin vielä monta päivää kuvausten jälkeen!

Asuin kuukauden Göteborgissa ja söin oikeasti askeettisemmin kuin koskaan surkeiden kokkausmahdollisuuksien ja rahapulan takia. Reissun aikana tuli kuitenkin onneksi syötyä mm. isoin koskaan näkemäni korvapuusti (kahdessa erässä) ja maailman eniten silliä muutaman tunnin sisään sillifestareilla.

Kesällä minulla oli pannarivillitys päällä, melkein joka päivä tuli tehtyä jonkinlaisia välipalapannareita.

Katsoin Twin Peaksia, join kahvia ja intouduin tekemään Norma Jenningsin kirsikkapiirasta.

Sain mehulingon!

Innostuin manteli- ja maapähkinävoin tekemisestä. Söin kesän aikana varmaan aikas monta kiloa pähkinöitä pähkinävoin muodossa.

Kesällä oli paritkin tuparit ja herkkupöydät notkuivat.

Järkkäsin pienen brunssin kahdelle kaverille.

Mustikkasaalis jäi tänä vuonna todella niukaksi, pakkaseen asti ei tainnut mennä tänä vuonna paljoakaan marjoja.

Syksy ja talvi

Syksyllä oltiin jännän äärellä, kun Maku-yhteistyötä pistettiin alkuunsa. Kävimme Kulosaaressa herkuttelemassa Maku-lehden resepteillä tehtyjä syksyruokia.

Leivoin pullaa epätavallisen paljon, mm. näitä amerikkalaisia kanelikierrepullia!

Putin-voita Lidlistä

Kurpitsan kovertamista ja soseen keittämistä oli ohjelmassa syksyllä.

Syksyisiä kurpitsa-cupcakeja ja lempparimuki

Syksy ja alkutalvi olivat todella kiireistä aikaa harjoittelun, gradun ja töiden takia. Kahvia, sysimustaa sellaista, kului tavallista enemmän.

75-vuotisyhteissynttäreille väänsin kolmivärisen trio-kakun. Juhlat olivat mainiot ja herkkupuoli enemmän kuin kunnossa.

Joulun alla tehtailin monenlaisia lahjakarkkeja kookoskuutioista toffeeseen ja marenkiin.

Leivoin ensimmäistä kertaa sahramilla ja yllätyin sen hinnasta ja vahvasta aromista..

Matkustin loppuvuodeksi Aruballe ja nautiskelin karibialaisen keittiön antimista.

Toivon kaikille oikein maukasta ja ruokaelämyksien täyteistä vuotta 2015! Kyllä tämä elämä olisi varsin harmaata ilman hyvää ruokaa.

Kommentit (7)

  1. annamaria

    Minka: Hihii, pahoittelen kauheasti näläntuntemuksien aiheuttamisesta. 😀

  2. annamaria

    Mari: Voi kiva kuulla, maistuvaa vuotta 2015 sinulle myös. <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *