Blogit
Lunni leipoo

Mansikka-limejuustokakku

Onnea kaikille tänä viikonloppuna valmistuneille, ainakin täällä Tampereen seudulla keli suosi ihanasti! Minä tein tänä vuonna yksiin isompiin ylioppilasjuhliin muutaman ison juustokakun, ja sankari oli itse toivonut limen ja mansikan makuja kakkuun. Muuten sain itse päättää, minkälaisia kakkuja lähden leipomaan.

Tein useamman ison, 26-senttisen juustokakun, ja näin isolla ja melko korkeallakin kakulla kestitsee käteävästi useammankin henkilön kesän juhlissa. Tämä 26-senttinen irtopohjavuoka on kyllä hyvä ostos ja tulee käyttöön varmasti jatkossakin, varsinkin kun tarvitsee kakkua 15-20 henkilölle. Tarvittaessa tästä kakusta tulee jopa 30 pienempää palaa! Jos teillä on kesällä tulossa isompia juhlia, suosittelen ostamaan isomman irtopohjavuoan ja kokeilemaan vaikka tätä yksinkertaista ohjetta.

En tietenkään tästä juhliin menevästä kakkuerästä päässyt maistamaan, mutta olin tehnyt aikaisemmin testikakun, jota syötin kaikille mahdollisille kavereille. Kakku sai kaikilta maistajilta todella hyvät arviot, ja sitä kehuttiin mm. raikkaaksi, kesäiseksi ja sopivan makeaksi (ei liian!). Koristelukin on helppoa kun käyttää tuoreita marjoja ja vaikka sitruunamelissan lehtiä.

Mansikka-limejuustokakku

Ainekset

Pohja
200 g
Digestive-keksejä
75 g
voita
Täyte
400 g
tuorejuustoa
200 g
vaniljarahkaa
4 dl
kuohukermaa
1 1/2 dl
sokeria
7 kpl
liivatelehteä
2 tl
limen raastettua kuorta (n. 1 lime)
1/2 dl
limen mehua (n. 2 limeä)
125 g
mansikoita (tuoreita/pakastettuja)
Kiille
125 g
mansikoita (tuoreita/pakastettuja)
4 kpl
liivatelehtiä
1 dl
vettä
1 dl
mansikkamehukeittoa
2 rkl
sokeria
Koristeluun
0
tuoreita mansikoita
0
pensasmustikoita
0
sitruunamelissaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään.

Pingota 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Soseuta mansikat, painele seos siivilän läpi. Yhdistä mansikkasose tuorejuustoseokseen. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori mukaan täytteeseen. Purista 2 limen mehu lasiin.

Vaahdota kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi.

Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon huolellisesti. Lämmitä limen mehu kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.. Soseuta mansikat, painele siivilän läpi. Lisää sokeri, vesi ja mehukeitto. Ota n. 1/2 desiä seoksesta lasiin ja lämmitä mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman nesteen joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste kiilteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada kiille täytteen päälle, varmista ensin että täyte on varmasti hyytynyt tarpeeksi. 

Anna kakun hyytyä vielä toiset 2 tuntia tai mielellään yön yli.

Kommentit (10)

  1. annamaria

    Heippa, sen valmistus onkin tosiaan lopetettu! Kaikki muut rahkat käyvät hyvin, mm. vaniljarahka + limenkuoriraaste.

    Valkoinen on mehun vaahtoa jota olen vain koittanut nätisti häivytellä pinnalle. 😀

  2. Vierailija

    Mitä tarkoittaa, painele masikkasurvos siivilän läpi? Onko tarkoitus vaan tehdä sileä koostumus vai jätetäänkö liemi laittamatta ja lisätään vain siivilään jäävä kiinteämpi mansikka vai mitä?

  3. annamaria

    Se mitä siivilän läpi tulee on tarkoitus laittaa leivokseen! Eli siemenet ja isommat klöntit jäävät pois.

  4. Tiia Puttonen

    Moikka,

    Jos teen kakun 24 cm irtopohja vuokaan onko täytteen määrät samat? 🙂
    Ihanan näköinen kakku! Ajattelin tehdä ystävän babyshowereille 🙂

  5. annamaria

    Voit tehdä samoilla määrillä, mutta kakusta tulee korkea. Jos irtopohjavuoan reunat eivät ole tarpeeksi korkeat, voit jatkaa niitä alumiinifoliolla. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *