Blogit
Lunni leipoo

Mahtavat parsakaali-munakasmuffinit

Nyt vähän nolosti taas palataan muutaman viikon takaisiin valmistujaisjuhliini, mutta en voi olla laittamatta eteenpäin näin mahtavaa ohjetta! Mietittiin äitini kanssa juhliin sekä gluteenittomia että kasvisruokailijoille sopivia tarjottavia, ja parsakaali-munakasmuffineissa yhdistyvät nämä kaksi ominaisuutta. Lisäksi nämä ovat sen verran juustoisia ja maukkaita, että takuulla kaikki juhlavieraat santsaavat näitä ilman mitään erityisruokavalioita. 

Nämä ovat juuri niin helppoja juhlatarjottavia, että kunpa kaikki tarjottavat olisi aina yhtä vaivaton tuottaa ja tyrkätä pöytään. Nämä maistuvat yhtä hyviltä sekä lämpöisinä että kylminä, joten muffinit voi valmistaa parikin päivää etukäteen. Me teimme nämä minimuffinivuokiin, mutta mikään ei estä käyttämästä normaalia 12-koloista muffinivuokaa. 

Aion kyllä muistaa tämän ohjeen kun ensi kerralla järjestän illanistujaisia vaikka tyttöporukalla. Joku on aina kasvissyöjä, ja nämä ovat niin hyviä että myös sekasyöjät rakastuvat takuulla. Nämä ovat sitä paitsi aivan täydellisiä pre-baarinaposteltavia, kyllä näitä syöneenä jaksaa tanssahdella vaikka yön yli! Äiti löysi ohjeen jostakin lehdestä, vielä kun muistaisin mistä…

Parsakaali-munakasmuffinit

Ainekset

300 g
parsakaalia (n. 1 parsakaali)
1 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
8 kpl
munaa
4 rkl
kuohukermaa
150 g
sinihomejuustoa
2 dl
emmentalraastetta
1 dl
parmesanjuustoa raastettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Pese parsakaali, pilko sekä varsi että nuput pieniksi paloiksi. Keitä kiehuvassa vedessä parin minuutin ajan tai kunnes parsakaali tuntuu pehmenneen. Valuta.

Kuullota hienonnenut sipulit pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon parsakaali.

Yhdistä kerma ja munat kulhossa, vatkaa vispilällä munien rakenne rikki. Lisää nesteeseen paloiteltu sinihomejuusto sekä emmentalraaste ja parmesanraaste. Lopuksi lisää joukkoon parsakaali-sipuliseos.

Voitele joko minimuffinipelti tai normaali muffinipelti. Kaada kolot noin puolilleen täyteen. Paista uunissa n. 20 minuuttia jos teet minimuffineita, hieman pidempään jos teet normaaliin 12-koloiseen muffinivuokaan. (Muffinit pitää paistaa kahdessa erässä.)

Kommentit (1)

  1. Vierailija

    Ohje on Kotiliedestä:)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *