Blogit
Lunni leipoo

Luonnollisempi luumuhillo kuivatuista luumuista

Ostin eilen pussillisen kuivttuja luumuja, mitä teen oikeastaan aina vain joulun aikaan (enkä tiedä edes miksi). Yleensä syön luumut sellaisinaan vaikkapa rahkan tai jogurtin seassa, mutta tosiasiassahan kuivatuista luumuista voi tehdä vaikka mitä! Tekisi mieli kokeilla esimerkiksi Terveen Hyvää -blogin jouluisia raakabrownieita tai itse tehtyä luumumehukeittoa, jota voisi lorauttaa vaikka aamupuuron sekaan. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla, minkälaista hilloa kuivatuista luumuista saisi tehtyä.

Perinteisesti hillothan keitetään hillosokerista, mutta halusin kokeilla tehdä luumuhilloa hieman nopeammin, luonnollisemmin ja kaapistani valmiiksi löytyviä aineita käyttämällä. Kaadoin kattilaan pussillisen kuivattuja luumuja, perään vettä, kaksi kanelitankoa ja kardemummaa. Annoin seoksen poreilla n. 5 minuuttia, kunnes luumut olivat pehmeitä. Otin kanelitangot pois ja soseutin luumut hienoiksi sauvasekoittimella. Aivan viimeiseksi sekoitin hilloon chiansiemeniä ja siirsin hillopurkkiin jähmettymään. Jäähtynyt hillo sai levätä yön yli jääkaapissa, ja aamulla se oli hyvin maistuvaa, tarpeeksi jämäkkää ja ihanan jouluisen makuista. Joukkoon ei tarvinnut lisätä edes mitään makeutusta, koska kuivatut luumut itsessään ovat niin makeita.

Ihastelin kahvilassa tällä viikolla itse tehtyjä joulutorttuja mutten silloin jaksanut millään maistaa. Nyt kun minulla on itse tehtyä hilloa, tekisi mieli kauheasti tehdä itse joulutorttutaikinaa ja joulutorttuja. Voi kunpa ehtisin, tulisin sitten jakamaan ohjeen teillekin!

Luumuhillo kuivatuista luumuista

Ainekset

200 g
kuivattuja luumuja
3 dl
vettä
2 kpl
kanelitankoa
1 tl
kardemummaa
2 rkl
chia-siemeniä
Muut ainesosat

Tee näin:

Mittaa kattilaan vesi ja luumut. Lisää myös kanelitangot ja kardemumma.

Kuumenna ja anna kiehua n. 5 minuuttia tai kunnes luumut ovat pehmenneet.

Ota kanelitangot pois ja soseuta sauvasekoittimella hienoksi. Lisää chiansiemenet ja sekoita, siirrä luumut hillopurkkiin ja anna jäähtyä ilman kantta. 

Siirrä jäähtynyt hillo jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli.

Valmista hilloa tulee n. 3 desiä.

Kommentit (8)

  1. Minna_A

    Kuulostaa todella hyvältä, varmasti ihanaa vaikka riisipuuron kera nautittuna.

  2. annamaria

    Maku_Satu: Eipä kauaa menee varmasti hillosokerinkaan kanssa keitellessä!

  3. annamaria

    Minna_A: Oli kyllä ihanaa, kun yksi aamu jo söin riisipuuron kanssa. Nam!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *