Blogit
Lunni leipoo

Keksit vohveliraudalla

Oletko jo törmännyt vohvelikekseihin eli vohveliraudalla paistettuihin kekseihin? Näin netissä parin sekunnin videon, jolla paistettiin keksitaikinasta pieniä vohveleita, ja päätin kokeilla miten cookie-taikina sopii vohveliraudassa paistettavaksi. Lopputulos oli yllättävän ihastuttava!

Itse halusin kokeilla vohvelikeksejä perinteisellä suklaahippukeksitaikinalla. Paistamattomasta keksitaikinasta pyöritellään sopivan kokoisia palloja ja laitetaan vohveliraudan väliin paistumaan. Jo 1-2 minuutissa keksit ovat valmiita ja todella herkullisia. Vohvelikekseissä on cookien mehevyys ja vohveleiden rapeus samassa paketissa! Kekseistä voi tehdä haluamansa kokoisia, mutta suuremmat keksit on vaikeampi irrottaa raudasta. Vohvelikeksit ovat kuin uunissa paistetut cookiet, eli lämpiminä helposti murenevia mutta jäähtyessään jämäkämpiä.

Vohvelikeksit

Ainekset

125 g
voita
3/4 dl
sokeria
1 1/4 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa
3 3/4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
ruokasoodaa
100 g
suklaahippuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ajoissa huoneenlämpöön, samoin kananmuna.

Vatkaa pehmeä voi sokereiden kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, muutaman minuutin ajan (vaahdon tulee olla vaaleaa). Lisää muna ja vatkaa huolellisesti joukkoon.

Yhdistä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Vatkaa kuivat aineet vaahdon joukkoon juuri ja juuri sekaisin. Lisää suklaahiput ja kääntele lastan avulla pohjia myöten sekaisin.

Laita vohvelirauta lämpenemään. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokosia könttejä, pyöritä palloiksi. Aseta kaksi keksiä raudan väliin ja paista 1-2 minuuttia tai kunnes keksit ovat saaneet väriä. Irrota varovaisesti kahden haarukan avulla raudasta, laita ritilälle jäähtymään.

Tarjoile sellaisinaan tai jäätelön kera.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Ihana kuulla! 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *