Blogit
Lunni leipoo

Kanelipullat croissant-taikinasta

Näin nyt niin mahtavan klipin Sweetenin Facebook-sivuilla, että korvapuustien suurena ystävänä tartuin heti vinkkiin – ja haluan tietysti jakaa sen kanssanne. Rakastan korvapuustia: pehmeää, juuri paistettua ja tosi kanelista täydellistä korvapuustia, jonka leipominen kuitenkin valitettavasti vie jonkin verran aikaa. Pullataikinan vaivaaminen, kohottaminen, pullien kasaaminen ja pullien kohottaminen vie yleensä ainakin 2 tuntia aikaa, jolloin paha pullanhimo yltyy kestämättömäksi.

Olen nähnyt kaikenlaisia pikapullaohjeita, mutta tämä oli mielestäni kaikista innovatiivisin. Tarvitaan vain kaupan säilykepurkissa myytävää croissant-taikinaa (maailman kummallisin tuote!), sokeria, voita ja reilusti kanelia. Eikä aikaa menee juurikaan! ”Pullista” tulee normaaleita korvapuusteja hieman rapeampia mutta kuitenkin pullamaisen pehmeitä sisältä. Eikä ole mielestäni ihan täysin epäortodoksista sanoa näitä pulliksi, koska myös croissant-taikina on kohotettu hiivalla.

Alkuperäinen ohje täältä.

Pikaiset kanelipullat

Ainekset

1 kpl
croissanttaikinaa (tölkki)
2 rkl
voita
3 rkl
sokeria
2 tl
kanelia
0
munaa (voiteluun)
Muut ainesosat

Tee näin:

Avaa croissantpurkki purkin ohjeen mukaan. Painele ja tasoittele yhdeksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Levitä pinnalle pehmeää voita, ripottele pinnalle sokeri ja kaneli.

Kääri levy pituussuunnassa tiukaksi rullaksi. Leikkaa korvapuusteiksi, paina keskeltä kasaan.

Voitele munalla, paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kun pullat ovat saaneet väriä.

 

Kommentit (1)

  1. Mirja Räbinä

    Ei voi ohje yksinkertaisempi ja nopeampi olla! -Vielä en ole kokeillut, mutta heti tuli mieleen, että mökillä…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *