Blogit
Lunni leipoo

Jouluisia raakaherkkuja: laku-kookoskiekot

Tänä vuonna suunnitelmissa on tehdä paljon (tai oikeastaan lähinnä ainoastaan) syötäviä lahjoja lähimmäisille. Ainakaan ei tule turhaa ja ei-toivottua tavaraa kenellekään nurkkiin pyörimään, ja saan hyvän syyn testailla reseptejä mielin määrin. Ensimmäinen testattu resepti osoittautui aivan mahtavaksi, ja joku onnellinen tuttava saa näitä lahjaksi. Sain Urtekramilta jouluisen tuotelähetyksen, jossa oli mm. kookoshiutaleita, lakritsijuurijauhetta (jota minulla on nyt kaksi purkkia), kuivattuja taateleita ja manteleita. Mukana oli myös muutama Hanna Skytän jouluinen resepti, ja pyöräytin todella nopeasti saaduista aineksista maistuvia laku-kookoskiekkoja.

Alkuperäinen ohje on nimeltään Hannan energisoivat lakupallerot, mutta koska muutin ohjetta hieman ja muotoilin massasta kiekkoja, otin itselleni oikeuden muuttaa myös nimeä.  Jätin alkuperäisen ohjeen anisöljyn pois ja laitoin sen sijaan hieman enemmän lakritsijuurijauhetta. Lopputulos oli älyttömän hyvänmakuinen, ja näitä on tullut nappailtua aina iltapäiväkahvin ja -teen kanssa. Minulla sattui olemaan suklaanmakuista heraproteiinijauhetta kaapissa, ja se sopi mainiosti lakun ja kookoksen kaveriksi. Heraproteiinijauheen voi myös jättää kokonaan pois ja laittaa vaikka enemmän kookosta ja vähemmän taateleita oikean koostumuksen saavuttamiseksi.

Kun painaa oikealla puolella olevista tunnisteista joulu-tunnistetta, pääsee katselemaan jouluaiheisia reseptejä blogissani. Lahjoiksi soveltuvia herkkuja alkaa tulla blogiin pian tasaiseen tahtiin! 

Resepti ja käytetyt tuotteet on saatu Urtekramilta blogilahjana!

Laku-kookoskiekot

Ainekset

100 g
kuivattuja taateleita
1 tl
lakritsijuurijauhetta
3/4–1 dl
heraproteiinijauhetta (esim. suklaan makuista)
4 tl
kookoshiutaleita
Lisäksi
0
kookoshiutaleita
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita taatelit tehosekoittimeen ja soseuta, lisää tarvittaessa hieman vettä jotta taatelit soseutuvat.

Lisää lakritsijuurijauhe ja heraproteiinijauhe, lisää lakritsia makusi mukaan.

Lisää lopuksi kookoshiutaleet, massasta kuuluisi tulla muotoiltavan jäykkää. Pyöritä massa tangoksi ja kookoshiutaleilla peitetyllä lautasella. 

Laita tanko n. 15 minuutiksi pakkaseen ja leikkaa siitä sen jälkeen n. sentin paksuisia kiekkoja. Laita jääkaappiin maustumaan, kiekot maistuvat parhaimmilta seuraavana päivänä.

Kommentit (2)

  1. Unelmaa leipomassa

    Oi nam! Niin ja noi kuvat <3

  2. annamaria

    Hanna: Hihii, kiva jos tykkäsit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *