Blogit
Lunni leipoo

Jouluiset minttusuklaakeksit

Tänään on tasan kuukausi jouluun, ja sen kunniaksi olen mm. koristellut (mini)joulukuusen ja leiponut ennen töitä jouluisia minttusuklaakeksejä. Piparminttuaromista tulee heti mieleen joulu, ja nämä keksit sopivat täydellisesti vaikka pukinkonttiin. Voin vannoa, ettei löydy ihmistä joka ei näistä tykkäisi! Keksit ovat sopivan suklaisia, makeita, sitkoisia ja ihanan piparminttuisia. Nätti halkeillut pinta tulee, kun keksit pyöritellään tomusokerissa ennen paistamista.

Yksi varma merkki joulun tulosta on myös Villeroy & Boch -jouluastioiden esille ottaminen. Tästä päivästä jouluaattoon tuolla kyseisellä joulutarjottimella (on nyt Stockalla tarjouksessa!) on mitä luultavimmin joka päivä jonkinlaista jouluherkkua tarjolla… minulle!

Näihin vikoissa kuvissa oleviin kekseihin laitoin kunnon kerroksen tomusokeria: kannattaa jos haluaa näyttävämmät halkeamat ja pinnan!

Minttusuklaakeksit

Ainekset

100 g
voita
3 dl
sokeria
2 kpl
munaa
1 1/2 tl
piparminttuaromia
70 g
tummaa suklaata
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
0
tomusokeria (kuorruttamiseen)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään.

Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna, piparminttuaromi ja hieman jäähtynyt suklaa, vatkaa tasaiseksi.

Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Siivilöi vaahdon joukkoon jauhoseos, kääntele tiiviiksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetken kylmässä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Pyörittele taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja ja pyörittele tomusokerissa.

Aseta leivinpaperille harvakseltaan, paista uunissa noin 10-15 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat kunnolla halkeilleet. Anna jäähtyä ritilällä ja nauti.

Kommentit (2)

  1. Vierailija

    ihan littania tuli ohjeella…

  2. annamaria

    Voi harmi! Vaahdotus on tärkeää tehdä kunnolla että keksit pitävät muotonsa, muuta vinkkiä en osaa sanoa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *