Blogit
Lunni leipoo

Ihastuttava juustokakku hapatetusta kermasta

Kaupallinen yhteistyö / Arla

Arlan uudessa Lempi-tuotesarjassa on sellaisia tuotteita, joita olen itse rehellisesti kaivannut markkinoille. Pakettien kyljestä ei löydy kuin pari raaka-aineitta – ei uutteita tai mitään muuta keinotekoista. Syksyn uutuus on Arla Lempi hapatettu kerma, joka on täysin uusi tuttavuus maitohyllyssä! Hapatettu kerma muistuttaa korkean rasvapitoisuutensa vuoksi kuohukermaa, mutta hapatteen vuoksi maku ja rakenne muistuttavat piimää. Hapatettu kerma on täydellinen tuote leivontaan, kun halutaan kerman rasvaisuutta ja lisäksi raikkaan hapokasta makua. 

Kehittelin Arla Lempi uutuustuotteelle hapatetulle kermalle itselle mieluisan reseptin, jossa hapatetun kermat parhaat ominaisuudet pääsevät esille. Kerma vaahtoutuu kuohukerman tavoin oikein tukevaksi vaahdoksi, joka sopii hyvin tukevoittamaan mousseja ja muita kermapohjaisia jälkiruokia. Juustokakkujen ystävänä tein hapatetusta kermasta, tuorejuustosta ja juustokakua, joka ei tarvitse liivatetta. Valkosuklaan makeus ja vadelman kirpeys täydentävät hapokkaan kerman ja tuorejuuston pehmeää makua. Valkosuklaa-vadelmajuustokakku pysyy ilman liivatettakin melko tukevasti kasassa, mutta pitkiä aikoja se ei huoneenlämmössä säily kiinteänä. Minikokoiset valkosuklaa-vadelmajuustokakut ovatkin täydellinen ja rento jälkkäri kahdelle tai neljälle syöjälle. 

Minulta hapatettu kerma saa täydet suositukset! Lue lisää Arla Lempi -tuotteista täältä ja kerro ihmeessä, jos olet käyttänyt hapatettua kermaa kekseliäällä tavalla (ruoanlaitossa tai leivonnassa).

Ihastuttava juustokakku hapatetusta kermasta

Ainekset

Pohja
115 g
Digestive-keksejä
50 g
voita
Täyte
200 g
tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
2 dl
Arla Lempi hapatettua kermaa
70 g
valkosuklaata
1 tl
vaniljatahnaa
Vadelmasose
100 g
vadelmia
2 rkl
sokeria
Muut ainesosat

Tee näin:

Murskaa Digestivet hienoksi muruksi, sulata voi. Yhdistä keksinmurut ja voi tasaiseksi seokseksi.

Vuoraa leivinpaperilla 2 n. 10-senttistä irtopohjavuokaa tai käytä yhtä n. 15-20-senttistä isompaa irtopohjavuokaa. Voit käyttää reunoilla reunakalvoa.

Painele muruseos vuokien pohjalle, laita kylmään odottamaan.

Sulata valkosuklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.

Pehmennä huoneenlämpöistä tuorejuustoa lusikalla sekoitellen.

Vaahdota hapatettu kerma napakaksi vaahdoksi, kääntele tuorejuuston joukkoon. Lisää vaniljatahna ja sulanut valkosuklaa, kääntele tasaiseksi. 

Jaa taikina vuokien välillä ja tasoita pinta lastalla.

Anna jähmettyä jääkaapissa n. 1 tunnin ajan.

Valmista vadelmasose kuumentamalla vadelmat mikrossa tai kattilassa sokerin kanssa. Painele haarukalla vadelmat rikki.

Tarjoile juustokakut vadelmasoseen kanssa. Säilytä kylmässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *