Blogit
Lunni leipoo

Helppo amerikkalaisherkku: Syötävä keksitaikina jäätelölle

Kyllähän se tiedetään ihan yleisesti: keksitaikina on parasta paistamattomana ja jokin siitä älyttömän hyvästä mausta katoaa keksien paistamisen yhteydessä. Kaikki cookie dought -alkuinen menee minulle erinomaisesti, mutta erityisen hyvää raaka keksitaikina on jäätelössä. Ben&Jerry’sin keksitaikinajäätelö on vallan mainiota, mutta mitä jos tekisit itse oman keksitaikinasi ja sekoittaisit sitä juuri haluamasi määrän lempijäätelöösi? 

Keksitaikina valmistuu aivan superhelposti ja nopeasti (siis jos et onnistu jotenkin kaatamaan puolta litraa maitoa keittiön lattialle, seinälle ja jääkaapin alle), eikä taikinaan tarvitse laittaa munaa, jota paistettaviin kekseihin tietysti tulee. Itse olin tänä perjantaina niin rennoissa tunnelmissa, etten todellakaan jaksanut kaivaa jäätelökonetta ylähyllyn perukoilta, vaan ostin kaupan vaniljajäätelöä. Helpompaa mutta parempaa ja makeampaa jälkiruokaa en ihan äkkiseltään keksi!

Helppo amerikkalaisherkku: Syötävä keksitaikina jäätelölle

Ainekset

30 g
voita
2 rkl
fariinisokeria
2 rkl
sokeria
1/2 tl
vaniljauutetta (tai 1/2 vaniljatanko)
1 rkl
maitoa
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
suklaahippuja (tai rouhittua suklaata)
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota voi ja maito ajoissa huoneenlämpöön.  

Vaahdota voi sokereiden kanssa kuohkeaksi, parin minuutin ajan. Lisää vaniljauute tai vaniljatangon siemenet sekä maito. Vatkaa tasaiseksi.

Lisää lopuksi jauhot ja vatkaa sileäksi, kääntele joukkoon suklaahiput.

Käytä keksitaikina heti tai halutessasi laita se n. 30 minuutiksi jääkaappiin ja muotoile siitä palloja jäätelön sekaan. 

Annoksesta riittä keksitaikinaa on 4-5 jäätelöannokseen, riippuen tietysti siitä miten paljon keksitaikinaa haluat.

Kommentit (6)

  1. annamaria

    Heippa! Leivontahyllyköstä pitäisi saada, ihan pienemmätkin kaupat myyvät näitä (Pirkka-merkkisiä).

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *