Blogit
Lunni leipoo

Eton mess + mustikka

Oletteko jo käyneet mustikkametsillä? En tiedä miksi, mutta tänä vuonna mustikat ovat olleet tosi isoja ja niitä on ollut tiheästi. Joka aamu laitan puuroon mustikoita ja osa on pakastettu, mutta suurin osa on ehdottomasti mennyt leipomiseen.

Eton Mess on klassinen brittijälkkäri, joka valmistuu nopeasti kermavaahdosta, marengista ja mansikoista. Nyt kun mustikka-aika on huipussaan, tee klassikkoannoksesta mustikkainen versio! Itse tehdyt mustikkamarengit ovat ihanan makuisia, ja tuoreet mustikat saavat makua vaahterasiirapista. Mikä ihana kesäjälkiruoka, johon saa upotettua vähän mustikoita!

Ihanan pehmeää, rapeaa, kirpeää ja makeaa samaan aikaan!

Mustikkainen Eton mess

Ainekset

1 dl
mustikoita
1 rkl
vaahterasiirappia
2 dl
kuohukermaa
Mustikkamarengit
1 kpl
kananmunan valkuaista
60 g
sokeria
1/2 tl
omenaviinietikkaa
1 tl
mustikkajauhetta
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin marenki.
Laita uuni lämpenemään 135 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöinen valkuainen puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi, lisää omenaviinietikka. Ala lisätä sokeria lusikka kerrallaan samalla vatkaten. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kiiltävän valkoista.
Lisää joukkoon mustikkajauhe.
Pursota marengista n. 20 ruusuketta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, voit värjätä pursotinpussin sisäpintaa joko mustikalla tai elintarvikevärillä mikäli haluat marenkeihin raitoja.
Paista uunissa n. 35-40 minuutin ajan, kunnes marengit lähtevät helposti leivinpaperista.
Kokoa jälkkärit. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon n. puolet marengeista murusteltuina.
Sekoita mustikoihin vaahterasiirappi.
Lusikoi maljoihin kerroksittain kermavaahtoa, jäljelle jääneitä marenkeja ja mustikoita. Koristele vielä kokonaisella marengilla. Tarjoile heti.

Kommentit (1)

  1. Kaura

    Kauniin näköinen kesäjälkkäri. Vadelmillakin tulisi varmasti ihana, niitä kun sain reippaasti saaliiksi viime viikolla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *