Blogit
Lunni leipoo

Kookoksinen poke-kakku

Olette varmasti jo kuulleet poke-kakuista, koska olen hieman myöhässä tämän leivontailmiön kanssa. Mutta jos ette ole törmänneet poke-kakkuihin ennen, kyse on kosteista ja yleensä kuorrutetuista kakuista, joihin tökitään (poke = tökkiä) reikiä. Reiät imevät sisäänsä päälle kaadetun kastikkeen tai kuorrutteen, jolloin kakusta tulee unelmanpehmeää ja -kosteaa.

Kehitin oman poke-kakkuohjeeni ja tein jo kauan himoitsemani kookoskakun. Kakkutaikina on jo itsessään kostea piimän, kookosmaidon ja ranskankerman takia, ja kakkuun tökittyihin koloihin valutetaan kookoskermasta ja kondensoidusta maidosta tehtyä makeaa kastiketta. Pinnalle tulee vielä kerros kermavaahtoa sekä kookoshiutaleita ja suklaarouhetta.

Pilli on hyvä väline tökkimiseen, samoin leivontalastan kahvapää!

Kakusta tuli aivan ihana, ja vaikket olisi kookoksen suurin ystävä, saatat ihastua tähän pehmeään unelmakakkuun. Kookoksen maku ei tässä kakussa ole liian läpitunkeva, joten eikun vaan kookoksen ystäväksi opettelemaan. Seuraavaksi voisin kehitellä suklaisen tai sitruunaisen poke-kakun…

Kurkkaa myös tämä Maku-lehdessäkin ollut resepti, luumuinen poke-kakku!

Kookoksinen poke-kakku

Ainekset
( 10 Annosta )

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
60 ml
kookosmaitoa
120 ml
piimää
1 1/2 dl
ranskankermaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai vanljasokeria)
1 kpl
munaa
50 g
voita (sulatettuna)
Kastike
60 ml
kookoskermaa (puoli tölkkiä)
1 dl
kondensoitua maitoa
Päälle
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
1/2 dl
kookoshiutaleita
80 g
suklaata rouhittuna
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Yhdistä isommassa kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Pienemmässä kulhossa yhdistä kookosmaito, piimä, ranskankerma, muna ja vaniljatahna. Sulata voi ja anna hieman jäähtyä, sekoita nesteen joukkoon.

Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin nopeasti sekoittaen, älä ylisekoita.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita, paista uunissa n. 25-30 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Sillä aikaa kun kakku on uunissa, yhdistä keskenään kondensoitu maito ja kookoskerma.

Kun kakku on vielä kuuma, töki siihen reikiä esimerkiksi pillillä. Kaada kastike tasaisesti kakun päälle ja anna kakun jäähtyä.

Vatkaa kermavaahto tomusokerin kanssa kuohkeaksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Viimeistele kookoshiutaleilla ja suklaarouheella. Poista kakku varovaisesti vuoasta ja leikkaa paloiksi. Säilytä kylmässä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vaniljainen taatelihillo

Vielä ehdit tekemään joulun helpoimman herkkulahjan – vaniljaista taatelihilloa kuivatuista taateleista. Taatelihillo on maultaan jouluista ja sopii esimeriksi juustojen kanssa erinomaisen hyvin. Makean ystävänä lisäsin viikunahilloon ihastuttavaa vaniljaa, ja voit käyttää joko kätevää vaniljatahnaa (luottotuotteeni)…

Herrasväen pikkuleivät jouluisessa asussa

Olen aina tykännyt kaikesta perinteisestä, ja herrasväen pikkuleivät ovat yksi ikisuosikkini. Tavallinen vaalea keksitaikina, välissä vadelmamarmeladi ja pinnalla sokerihuntu – ihan täydellistä! Herrasväen pikkuleivät mielestäni paranevat huoneenlämmössä säilytettyinä, joten näitä voi hyvin tehdä joululahjaksi jo…

Jouluiset cookiet joulukuun kunniaksi

Ihanaa joulukuuta kaikille herkkusuille! Pimeän marraskuun jälkeen on ihana siirtyä joulukuuhun ja joulun odotukseen oikein kunnolla. Olen yleensä aloittanut jouluhömptykset vasta itsenäisyyspäivän jälkeen, mutta tänä vuonna olen ehtinyt jo paistaa joulutorttuja (jo aikoja sitten), syödä…

Mansikkakierrejuustokakku

Mieheni täytti viime viikonloppuna 30 vuotta, ja kakkukahveja varten piti leipoa kakku, jonka voisi leipoa päivää-paria aikaisemmin. Juustokakku on mieheni herkkua, ja varsinkin uunissa paistettu juustokakku vain paranee jääkaapissa mehevöityessään, joten päädyin perinteiseen New Yorkin…

Tuhti pätkiskakku

Isänpäivänä järjestimme pienimuotoisen brunssin meillä kotona, ja minä olin vastuussa makeasta puolesta. Tein uusimmasta Maku-lehdestä kannen täytetyn kuivakakun, mutta suklaasta pitävä isäni harvoin ainakaan pettyy, jos pöydässä on suklaakakku… Googlailin ohjeita kuumeisesti, ja tämä Maku-resepti…

Hauskat emoji-kuppikakut

Hauskaa Halloween-viikonloppua! Lunnin keittiöstä ei tänä vuonna valmistunut mitään kummitus- tai luurankoaiheista herkkua, mutta voit kurkata viime vuoden helpot muumiotryffelit täältä. Välillä teemaleivonnaisia on kiva väkertää, mutta tällä kertaa nautin itse enemmän muiden luomusten ihastelusta….

Makea päärynä-kinuskipiirakka

Haaveenani olisi osata luoda varsinaisia taideteoksia piirakoista erilaisilla punoskansilla, koristuksilla ja teksteillä. Esime rkiksi Instagram-käyttäjät @piegirlbakes ja @jojoromancer tekevät piirakoista todellista taidetta! Kaikista tärkeintä piirakoiden koristelussa on huolella tehty piirakkataikina, ja voit kurkata täältä minun…

Kaneli ja Sokeri -kuvaukset ja uusi blogialusta

Heippa vanhat ja uudet lukijat! Kuten huomaatte, Lunni on siirtynyt uudelle blogialustalle. Sivuston nimi on Meillä kotona, ja joukossa on meidän Maku-bloggaajien lisäksi myös esimerkiksi sisustusaiheisia blogeja. Toivottavasti tykkäätte uudesta alustasta, ja jos alkuun jokin…

Makumuisto: Peltilihapiirakka

Peltilihis eli peltilihapiirakka edustaa minulle hyvin perinteistä leivontaa. Tätä herkkua on saanut viimeksi joskus pienenä, ja reseptin hienous piileekin perinteisyydessä ja vanhanaikaisuudessa. Kun peltilihapiirakka on uunissa, ilmassa leijailee hyvin tuttu ja turvallinen tuoksu. Reseptejä perinteiseen…

Juustokakku puolukasta ja suolakinuskista

Ihanaa, puolukat ovat täällä! Älkää ihmeessä väheksykö puolukan käyttömahdollisuuksia: tuosta kirpsakasta marjasta voi tehdä visparin lisäksi puolukkamehua, jäädykettä, puolukka-toscapiirakkaa sekä vaikka puolukkajuustokakkua. Puolukka sopii mitä parhaiten kinuskin kanssa, ja kehittelin unelmankevyen juustokakun, jossa yhdistyvät makeus,…