Lunni leipoo
Lunni leipoo

Herkullista joulua

Herkullista joulua kaikille! Riisipuurot on syöty ja viimeisetkin herkkulahjat paketoitu lasipurkkeihin ja sellofaaniin. Tänä vuonna annan herkkulahjaksi itse tehtyjä pipareita (tällä ohjeella), valkosuklaafudgea (ohje Annin Uunissa -blogista), leimattuja vaaleita ja tummia pipareita sekä jouluisia madeleine-leivoksia.

Keittiön puolella on ollut hulinaa, mutta blogin puolelle en ole vielä ehtinyt päivittää kuva- tai reseptikuulumisia. Enemmän kuvia ja tunnelmia Instagramissa (@lunnileipoo)! Näiden kuvien myötä toivottelen ihanat ja ennen kaikkea herkulliset joulunvietot kaikille herkkusuille!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Petteri Punakuonoja ja joulukuusia

Yleensä teen perinteisesti itsenäisyyspäivänä piparitaikinaa ison satsin tällä ohjeella ja paistelen pipareita parissa erässä. Tänään innostuin kokeilemaan kahta uutta piparimuottiani, isompikokoisia joulukuusta ja poroa. Piparimuotteja ei voi olla koskaan liikaa! Ajatuksena on tänäkin vuonna antaa…

Subin tuplasuklaakeksien copycat

Tämän cookieohjeen kehitelin jo pari viikkoa sitten, kun fiilistelin viikonloppua, mutta arjen imussa en ole ehtinyt muokata kuvia, kirjoittaa reseptiä puhtaaksi – tai ehdinyt edes miettiäkään leivontaa. Yleensä seuraan melkein päivittäin leivonta-aiheista mediaa mm. Facebookin…

Halloween-donitsit

Syksy ja halloween ovat todella tunnelmallista aikaa! Olin onnekas, kun sain fiilistellä halloweenia viikko sitten viikonloppuna Kööpenhaminan Tivolissa. Suosittelen tekemään syyslomamatkan Kööpenhaminaan ja vierailemaan upeasti koristellussa 175-vuotiaassa huvipuistossa. Liikkeellä oli paljon lapsiperheitä ja pariskuntia, ja…

Cookies and cream: Oreo-juustokakku

Yksi lempimakuyhdistelmistäni on cookies and cream eli keksinmuru ja kerma. Jäätelömauista (McFlurry!) valitsen cookies and creamin aina kun mahdollista, samoin suklaaseen mielestäni keksinmurut sopivat täydellisesti. Esimerkiksi uusin Fazerin Dominomuruilla maustettu suklaa on älyttömän hyvää. Tajusin,…

Kuohkea puolukkapannari

Onpa ollut ikävä leipomaan ja reseptejä kirjoittelemaan! Syksy on mennyt tällä lukion opettajalla lähinnä aineita korjatessa ja yo-kokeiden kanssa hääriessä, ja ei ole toivoakaan että olisi ehtinyt leipoa mitään. Eineksiin on jouduttu turvautumaan, myönnetään, joten…

Omenasiideri-kanelimuffinit

Nyt kun ollaan jo syyskuun puolella, pitänee luovuttaa kesän suhteen ja myöntää, että olemme siirtyneet kesästä syksyyn. Omena ja kaneli ovat vahvasti tämän siirtymäkauden makuyhdistelmä, josta tulee mieleen alkusyksyn pimenevät illat ja kynttilänvalo. Näissä syksysissä…

Simppeli omena-kaurakakku

Hyvä esimerkki positiivisesta ongelmasta on se, että omenapuusta tulee niin paljon omenia ettei niitä meinaa ehtiä syödä. Ylijäämäomenoista voi keittää sosetta tai omenat voi viedä työpaikalle piristämään työkavereita – tai sitten omenoista voi leipoa. Eilen…

Rustiikkinen galette pensasmustikoista

Vaikka ollaankin jo elokuussa, kesäisten leivonnaisten ja marjaherkkujen aika ei suinkaan ole ohi. Nyt alkaa olla mm. herukoiden ja pensasmustikoiden paras sesonki. Pidän kovasti sekä metsämustikoista että pensasmustikoista ja tykkään käyttää molempia leivonnassa, koska nämä…

Vaivattomat vadelmablondiet

Olette varmasti kuulleet suklaisista brownieista, ja niin myös varmaankin niiden vaaleista siskoista, blondieista? Blondie, kuten brownie, on rasvainen, makea ja mehevä leivonnainen jonka voi maustaa melkein millä tahansa. Vaaleaan blondieen tulee tumman suklaan sijasta valkosuklaata,…

Sitruunainen tiramisu eli sitruunamisu

Sitruunaisia terveisiä Italian Amalfin rannikolta! Tiesin jo ennen reissuamme, että Sorrento on tunnettu limoncellostaan ja että Amalfissa kasvaa jättimäisiä sitruunoita, mutten osannut odottaa sellaista sitruunoiden ilotulitusta mitä saimme Amalfin rannikolla kokea. Oli melkein surrealistista nähdä…