Lunni leipoo
Lunni leipoo

Cookies and cream: Oreo-juustokakku

Yksi lempimakuyhdistelmistäni on cookies and cream eli keksinmuru ja kerma. Jäätelömauista (McFlurry!) valitsen cookies and creamin aina kun mahdollista, samoin suklaaseen mielestäni keksinmurut sopivat täydellisesti. Esimerkiksi uusin Fazerin Dominomuruilla maustettu suklaa on älyttömän hyvää.

Tajusin, etten ole koskaan tehnyt itse cookies and cream -juustokakkua, joten leivoin eilen syysloman kunniaksi ensimmäisen juustokakkuni tällä makuyhdistelmällä. Uunissa paistettu cookies and cream -juustokakku olisi varmasti myös todella herkullinen, mutta minua teki tällä kertaa mieli hyydytettyä, hieman raikkaampaa juustokakkua.

Tämä juustokakku ei ole liian makeaa mutta tuhtia kylläkin. Kermaa pitää olla tuorejuuston lisäksi – tietysti, kun on kyse cookies and creamista. Dominot käyvät tähän yhtä hyvin kuin Oreot, jotka ovat hieman Dominoita tummempia.

Kurkkaa täältä myös kukkikakut cookies and cream -kuorrutteella.

Ainekset
( 15 Annosta )

Pohja
150 g
Oreo-keksejä (1 paketti)
50 g
voita
Täyte
2 1/2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
120 g
Oreo-keksejä
400 g
vaniljatuorejuustoa
150 g
ranskankermaa
3 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
kevytmaitoa
Koristeluun
4 kpl
Oreo-keksejä
1 1/2 dl
kuohukermaa
4 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 4 h 00 min

Tee näin:

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit täytteineen hienoksi, sulata voi ja sekoita voi ja keksinmurut keskenään.

Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pohjalle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Murskaa täytteen keksit monitoimikoneessa hienoksi.

Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää vatkaamisen loppuvaiheilla tomusokeri ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.

Kääntele kermavaahtoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, ranskankerma ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi. Kääntele keksinmurut joukkoon.

Lämmitä maito kiehuvan kuumaksi mikrossa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoamista kermavaahdolla ja Oreo-kekseillä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kuohkea puolukkapannari

Onpa ollut ikävä leipomaan ja reseptejä kirjoittelemaan! Syksy on mennyt tällä lukion opettajalla lähinnä aineita korjatessa ja yo-kokeiden kanssa hääriessä, ja ei ole toivoakaan että olisi ehtinyt leipoa mitään. Eineksiin on jouduttu turvautumaan, myönnetään, joten…

Omenasiideri-kanelimuffinit

Nyt kun ollaan jo syyskuun puolella, pitänee luovuttaa kesän suhteen ja myöntää, että olemme siirtyneet kesästä syksyyn. Omena ja kaneli ovat vahvasti tämän siirtymäkauden makuyhdistelmä, josta tulee mieleen alkusyksyn pimenevät illat ja kynttilänvalo. Näissä syksysissä…

Simppeli omena-kaurakakku

Hyvä esimerkki positiivisesta ongelmasta on se, että omenapuusta tulee niin paljon omenia ettei niitä meinaa ehtiä syödä. Ylijäämäomenoista voi keittää sosetta tai omenat voi viedä työpaikalle piristämään työkavereita – tai sitten omenoista voi leipoa. Eilen…

Rustiikkinen galette pensasmustikoista

Vaikka ollaankin jo elokuussa, kesäisten leivonnaisten ja marjaherkkujen aika ei suinkaan ole ohi. Nyt alkaa olla mm. herukoiden ja pensasmustikoiden paras sesonki. Pidän kovasti sekä metsämustikoista että pensasmustikoista ja tykkään käyttää molempia leivonnassa, koska nämä…

Vaivattomat vadelmablondiet

Olette varmasti kuulleet suklaisista brownieista, ja niin myös varmaankin niiden vaaleista siskoista, blondieista? Blondie, kuten brownie, on rasvainen, makea ja mehevä leivonnainen jonka voi maustaa melkein millä tahansa. Vaaleaan blondieen tulee tumman suklaan sijasta valkosuklaata,…

Sitruunainen tiramisu eli sitruunamisu

Sitruunaisia terveisiä Italian Amalfin rannikolta! Tiesin jo ennen reissuamme, että Sorrento on tunnettu limoncellostaan ja että Amalfissa kasvaa jättimäisiä sitruunoita, mutten osannut odottaa sellaista sitruunoiden ilotulitusta mitä saimme Amalfin rannikolla kokea. Oli melkein surrealistista nähdä…

Jenkkityylinen kanelileipä (cinnamon bread)

Happy Fourth of July! Tänään rapakon toisella puolella vietetään rakettien ja puna-sinisten leivonnaisten siivittämää juhlapäivää, kun Yhdysvallat täyttää omien laskujeni mukaan 242 vuotta. Suomessa tätä juhlaa ei luonnollisestikaan huomioida, mutta englanninopettajana ja leivonnan ystävänä heinäkuun…

Mustikka-curd

Marja-aika on parhaimmillaan, ja kaupastakin saa edullisia marjoja ja hedelmiä. Minulla on nyt päällä jonkinlainen mustikkavillitys – syön sekä pensasmustikoita että pakastemustikoita monessa eri muodossa aamusta iltaan. Halusin kehitellä mustikkainnostuksissani lemon curdin mustikkaisen pikkusiskon eli…

Neljä erilaista herkkua juhannukseksi

Ihanaa juhannusta, nyt on aika tyhjentää lähikauppa makkarapaketeista ja syödä kotimaisia mansikoita, vaikka hieman kirpeitä vielä olisivatkin! Juhannuksena kaikki hiljenee, mikä on ihanaa ja harvinaista tänä päivänä. Pääsee lähelle luontoa herkuttelemaan, vaikka keli ei olisikaan…

Helpot riisisuklaa-fudgepalat

No nyt on makeaa luvassa! Törmäsin netin syövereissä niin herkulliseen ohjeeseen, etten malttanut olla heti testaamatta. Suklaata, riisimuroja ja fudgea… mikä vastustamaton ja rapsakka yhdistelmä! Chokito on ainakin Australiassa tuttu suklaapatukka, josta tulee näiden suklaaherkkujen…