Lunni leipoo
Lunni leipoo

Simppeli omena-kaurakakku

Hyvä esimerkki positiivisesta ongelmasta on se, että omenapuusta tulee niin paljon omenia ettei niitä meinaa ehtiä syödä. Ylijäämäomenoista voi keittää sosetta tai omenat voi viedä työpaikalle piristämään työkavereita – tai sitten omenoista voi leipoa. Eilen arkikiireiden keskellä sain yhtäkkisen leivontainspiraation, ja yhtäkkiä olinkin kuutioimassa omenoita ja paistamassa niitä pannulla voin ja fariinisokerin kanssa. Tämä oli varmaan kakun varmaan työläin työvaihe.

Helppo omena-kaurakakku maistuu ihan kinuskilta, koska kakussa käytetään tavallisen sokerin sijasta fariinisokeria. Yhdistelmä omenan kanssa on aivan huippu! Kakku on vielä seuraavanakin päivänä todella mehevä eikä tarvinnut edes jäätelöä kaverikseen. Suosittelen kokeilemaan!

Tsekkaa myös muut omenareseptini täällä:

Omena-kinuskikakku

Omena-juustokakkupalat

Omena-kaurakakku

Ainekset
( 8 Annosta )

Omenaseos
6 dl
omenoita (kuutioina)
1 rkl
voita
2 rkl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
Taikina
55 g
voita
1 1/2 dl
fariinisokeria
2 kpl
munaa
3 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Murupäällinen
55 g
voita
1/2 dl
sokeria
1/2 vehnäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 40 min

Tee näin:

Voitele ja jauhota 20-senttinen kakkuvuoka. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Kuutioi omenat ja paista pannulla voin, fariinisokerin ja kanelin kanssa kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Anna jäähtyä.

Vaahdota pehmeä voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.

Toisessa kulhossa yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää voi-sokerivaahtoon käännellen, loppuvaiheessa lisää melkein kaikki omenoista. Taikina on paksuhkoa, älä ylisekoita.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja lisää pinnalle loput omenoista.

Valmista murupäällinen nyppimällä ainekset keskenään tasaiseksi. Ripottele pinnalle.

Paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Rustiikkinen galette pensasmustikoista

Vaikka ollaankin jo elokuussa, kesäisten leivonnaisten ja marjaherkkujen aika ei suinkaan ole ohi. Nyt alkaa olla mm. herukoiden ja pensasmustikoiden paras sesonki. Pidän kovasti sekä metsämustikoista että pensasmustikoista ja tykkään käyttää molempia leivonnassa, koska nämä…

Vaivattomat vadelmablondiet

Olette varmasti kuulleet suklaisista brownieista, ja niin myös varmaankin niiden vaaleista siskoista, blondieista? Blondie, kuten brownie, on rasvainen, makea ja mehevä leivonnainen jonka voi maustaa melkein millä tahansa. Vaaleaan blondieen tulee tumman suklaan sijasta valkosuklaata,…

Sitruunainen tiramisu eli sitruunamisu

Sitruunaisia terveisiä Italian Amalfin rannikolta! Tiesin jo ennen reissuamme, että Sorrento on tunnettu limoncellostaan ja että Amalfissa kasvaa jättimäisiä sitruunoita, mutten osannut odottaa sellaista sitruunoiden ilotulitusta mitä saimme Amalfin rannikolla kokea. Oli melkein surrealistista nähdä…

Jenkkityylinen kanelileipä (cinnamon bread)

Happy Fourth of July! Tänään rapakon toisella puolella vietetään rakettien ja puna-sinisten leivonnaisten siivittämää juhlapäivää, kun Yhdysvallat täyttää omien laskujeni mukaan 242 vuotta. Suomessa tätä juhlaa ei luonnollisestikaan huomioida, mutta englanninopettajana ja leivonnan ystävänä heinäkuun…

Mustikka-curd

Marja-aika on parhaimmillaan, ja kaupastakin saa edullisia marjoja ja hedelmiä. Minulla on nyt päällä jonkinlainen mustikkavillitys – syön sekä pensasmustikoita että pakastemustikoita monessa eri muodossa aamusta iltaan. Halusin kehitellä mustikkainnostuksissani lemon curdin mustikkaisen pikkusiskon eli…

Neljä erilaista herkkua juhannukseksi

Ihanaa juhannusta, nyt on aika tyhjentää lähikauppa makkarapaketeista ja syödä kotimaisia mansikoita, vaikka hieman kirpeitä vielä olisivatkin! Juhannuksena kaikki hiljenee, mikä on ihanaa ja harvinaista tänä päivänä. Pääsee lähelle luontoa herkuttelemaan, vaikka keli ei olisikaan…

Helpot riisisuklaa-fudgepalat

No nyt on makeaa luvassa! Törmäsin netin syövereissä niin herkulliseen ohjeeseen, etten malttanut olla heti testaamatta. Suklaata, riisimuroja ja fudgea… mikä vastustamaton ja rapsakka yhdistelmä! Chokito on ainakin Australiassa tuttu suklaapatukka, josta tulee näiden suklaaherkkujen…

Alkukesän vadelmapiirakat

Hand pies, niitä olen aina halunnut tehdä jollakin ihanan marjaisalla täytteellä. Säästelen mustikkareseptejä vielä myöhemmäksi kesään, joten nämä kätevän kokoiset piiraat täytin kirpsakalla vadelmatäytteellä. En edes yritä suomentaa hand pies -termiä, joten kutsuttakoon leivonnaisia vaikka vadelmapiirakoiksi….

Britakakkua raparperilla ja valkosuklaalla

Kuinka monta reseptiä voikaan keksiä raparperista? Lempparini raparperipaistoksen (+jätskin) lisäksi raparperista voi tehdä vaikka mitä – raparperimoussea, juustokakkua tai pelkkää raparperihilloa joka sopii puuroon ja jogurttiin. Yksi suosikkileivonnaisistani on britakakku, jonka minulle tutuin versio on…

Kevään juhlat ja keveä raparperi-entremet

Kaupallinen yhteistyö: Freixenet

Onko valmistujaisia tiedossa ja kakku vielä mietinnässä? Raparperiaika on juuri alkanut, ja ehdottomasti paras valmistujaiskakku syntyy mielestäni kirpsakasta ja hienostuneesta raparperista. Kuohari ja moussekakku – tällä makuparilla et voi mennä pieleen! Itse yhdistin kakun pariksi uuden…