Blogit
Kasvihormoni

Virkistävä kesäsade?

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-8Ihanaa olla taas kotona! Meidän Unkariin suuntautunut automatka päätyi lopulta lentokoneeseen, kun auto hajosi saksalaisen autobaanan laitaan (siis ihan oikeasti, ja vieläpä siihen kohtaan, jossa remontin vuoksi oli vain yksi kaista käytössä), joten todellakin voi todeta, että kotona on kiva olla! Toivottavasti myös auto päätyy jossain vaiheessa Suomeen, sillä joskus pyöräily sateessa tuntuu vähän hankalalta.

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-2Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-5Ensimmäinen aamu kotona aukesi aurinkoisena, joten iltapäivällä tullut sade tuntui ihanan raikastavalta. Vähän naurahdin ajatukseni jälkeen, sillä täpötäydet vedenkeruuastiat ja rehevänä kukoistavat kasvatusalueet kertovat, että juhannuksen jälkeen täällä on tainnut tulla muutama pisara vettä.

Pahoitteluni siis kaikille muille sateesta nauttineesta mielestäni.

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-4Puutarhassa on tosi runsasta ja tuntuu, että kaikkialla on vain vihreää, sillä tavallisesti heinäkuun alkupuolella loistavat harjaneilikat ja sormustinkukat puuttuvat tänä vuonna. Tyviversot eivät tainneet selvitä viime talvesta ja siementaimista on kukintailoa vasta ensi vuonna, joten isot kukkamassat uupuvat.

Kuvat kuitenkin todistavat, että kyllä meillä on myös kukkivaa: Yläpuolen kuvissa ovat täydessä kukassa valkoiset salviat ja siniset tädykkeet, jotka tuntuvat olevan tänä vuonna tosi reheviä. Ensimmäisessä kuvassa näkyviä ’Black peony’ -unikoitakin (jotka ovat siis nimestään huolimatta yksivuotisia unikoita, ei pioneja) on ryppäinä siellä täällä pihaa.

Alapuolen kuvassa on puolestaan välipenkin ’Lollipop’-lilja, joka on tikkarimaisen makea kukkiessaan. Niitä on harmittavan vähän viime talven jäljiltä.

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-6Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-1Kolmen viikon poissaolosta huolimatta istutusalueet ovat tosi hyvässä kunnossa, ja uskon, että sateen lisäksi tästä voi kiittää sitä, että ennen lomaa kitkin ne tosi perusteellisesti. Nyt riittää, että siistii kukkineet ja ränsistyvät kasvit pois – ja kiskoo kaiken sen vesiheinän, joka nauttii maan kosteudesta täysin rinnoin. Yläkuvan kuninkaanangervoreunus näytti ensin ihan ylikukkineelta, mutta kun ruskettuneet kukinnot naksi pois, jäljelle jäänyt värikkyys pääsi oikeuksiinsa. Pensasaita etelärinteessä näyttää tosi kivan ryhdikkäältä.

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-10Ja daaliat! Ne ovat puhjenneet kukkaan: keväällä laitoin niitä esikasvatukseen kymmenkunta juurakkoa erilaisina tummanpuhuvina punaisina ja raikkaan valkoisina lajikkeina, ja kaikki näyttävät olevan hyvässä kasvussa. Näistä tullaan kyllä varmasti nauttimaan pakkasten tuloon saakka, ne ovat ah, niin mahtavia!

Lomanjalkeen_kasvihormoni.fi-9

We are back at home – but our car decided it is nicer to stay to a more dry country than ours and broke down to an Autobahn in Germany. Back here, it obviously has been raining since everything is so bright green and lush. 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (5)

 1. Maikku

  Sama juttu meillä, liljoja ja harjaneilikoita kukkii vähän ja sormustinkukkia vielä vähemmän, pikkutaimia taas on vaikka muille jakaa, joten ensi vuoden kukinta tulee olemaan upea, jollei talvi tee tepposia. Valkoiset salviat ovat ihania!

  • Sini K.

   Voiko tästä päätellä, että talvi rankaisi noita kahta? Tyviversot on meillä talvehtineet tähän asti aina tosi hyvin, en ole oikeastaan laittanut uusia siementaimia niiden hyvän talvehtimisen vuoksi.

 2. Puutarhamyyrä

  Upeaa kukintaa puutarhassasi harjaneilikoiden ja sormustinkukkien puutteesta huolimatta.

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • Sini K.

   Kiitos! Kyllähän sitä itsekin kukinnan näistä kuvista huomaa vaikka piha vaikuttaakin harvinaisen vihreältä.

 3. Etelärinteen valkoinen versio – Meillä Kotona -blogit

  […] Etelärinne heinäkuun puolivälissä on täällä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *