Blogit
Kasvihormoni

Viimeiset tomaatit lasagneen

Lasagne_Kasvihormoni.fi-1Lasagne on ruokaa, joka sopii erinomaisesti syksyyn. Se lämmittää sopivasti keittiötä (koska uuni on lämmin), kahmaisee viimeiset kasvihuoneen tomaatit (koska kylmä ehti vähän nipistää niitä vetisiksi) ja maistuu niin taivaalliselle (koska syksyllä maut ovat täyteläisimpiä).

Ruokaa tehdessä tykkään oikoa, mutta lasagnessa haluan panostaa tomaattikastikkeeseen ja tehdä sen mehevän maukkaaksi. Kun siinä on riittävästi aromeja, voi muut valmistusvaiheet yhdistellä ja antaa ruoan valmistua itsekseen uunissa ja lopputuloksessa on juustoisen herkullinen ruoka.

Lasagne

Tomaattikastike

  • 1 kg kypsiä tomaatteja tai saman verran tomaattisäilykettä
  • 2 porkkanaa
  • 2 vartta varsiselleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl sokeria
  • 400 g karitsan ja naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • kourallinen basilikanlehtiä (hienonnettuna)
  • 2 oreganon oksaa (a 10 cm)
  • oliiviöljyä kuullottamiseen

Maitokastike

  • 8-9 dl maitoa
  • vajaa 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/4 muskottipähkinä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl viherpippurirouhetta
  • 200 g juustoraastetta
  • 100 g pippurituorejuustoa

Lisäksi

  • 12-16 lasagnelevyä
  • 100 g mozzarellaa

Valmistus
Lasagnen_valmistus_kasvihormoni.fi

  1. Lohko tomaatit, raasta porkkana sekä hienonna varsisellerit, sipuli ja valkosipuli.
  2. Lorauta oliiviöljyä paksupohjaisen kattilan pohjalle ja kuullota sipuleita, porkkanaa ja varsiselleriä muutama minuutti.
  3. Lisää joukkoon tomaatit ja kypsennä keskilämmöllä viitisentoista minuuttia. Voit halutessasi nyppiä pois irtoavat tomaatinkuoret. Voit myös soseuttaa kasvikset sauvasekoittimella.
  4. Lisää viini ja jatka keittämistä, kunnes lisätty neste on haihtunut lähes kokonaan pois.
  5. Paista jauheliha paistinpannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää jauheliha tomaattikastikkeen sekaan. Mausta yrteillä.
  6. Lasagnen_valmistus2_kasvihormoni.fiValmista maitokastike kokonestesuuruksena: Kaaada maidosta desin verran teflonkattilan pohjalle ja lisää siihen jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loppu maito. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Ota kattila pois liedeltä.
  7. Mausta maitokastike suolalla, viherpippurilla ja raastetulla muskottipähkinällä.
  8. Sekoita maitokastikkeen joukkoon juustoraaste ja tuorejuusto nokareina. Hämmennä tasaiseksi.
  9. Ota maitokastikkeesta noin 1,5 dl erilleen. Sekoita loppu maitokastike tomaattikastikkeen sekaan.
  10. Kokoa lasagne suurehkoon suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Laita pohjalle kolme-neljä kauhallista kastikeseosta ja niiden päälle lasagnelevyt. Jätä levyjen väliin reilu sormen leveys tyhjää, sillä levyt turpoavat uunissa. Toista, kunnes kastike loppuu. Laita viimeiseksi kerros lasagnelevyjä.
  11. Kaada viimeisen lasagnelevykerroksen päälle sivuun ottamasi maitokastike ja levitä tasaiseksi. Siivuta mozzarella ja laita siivut tasaisesti pinnalle.
  12. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Ota valmis lasagne uunista ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Lasagne_Kasvihormoni.fi-2

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *