Blogit
Kasvihormoni

Viimeinen pakkaspäivä ennen syksyä

kevat_kasvihormoni-1Käyvät vähiin ennen kuin loppuvat kokonaan, nämä pakkaspäivät. Ennuste lupasi tälle päivälle miinusta, joten en uskaltanut lähteä tänään liikkeelle pyörällä. Pakkaspäivien loputtua on todettava, että jokainen pyöräilyä välttelevä päivä on tekosyy, nyt teiden jäisyyteen voi vielä vedota hyvällä omallatunnolla.

Pakkaspäivinä on parempi nauttia auringonpaiseesta ja sisätilan kasveista.

kevat_kasvihormoni-8Olen ihaillut tätä tyräkinpoikaseta, jonka ostin viime vuonna. Koska se on tyräkki ja tiedän tyräkkien aiheuttavan allergiaa, kaivelin siitä tietoa ennen uudelleenistutusta.

Ja voi kauhistus sentään, mitä sain selville!

Ensinnäkin löysin sivuston, jonka kynäilijällä on sana hallussa. Luin hohotellen ja tirskuen kertomusta siitä, kuinka bloginpitäjän naapuri melkein sokeutui saatuaan pikkuviherkasvini kaimasta maitiaisnestettä silmiinsä.

Omani ei varmastikaan kasva aidoksi puuksi, sillä meillä se ei kestä talvia, mutta kertomus sai minut pohtimaan, onko Euphorbia tirucalli kasvattamisen arvoinen sisäkasvi. Ainakaan en ajattele siirtäväni sitä parempiin kasvuoloihin ja vahvistavani maitiaisen tuotantoa. Haluan kuitenkin säilyttää tyräkkini, sillä se selviää niin mainiosti paahteisella terassilla kesän läpi ja näyttääkin kivalta.

kevat_kasvihormoni-3Vieressä talvesta hädin tuskin selvinnyt tuoksupelargoni on venähtänyt kasvuun ja availee uusia lehtiä tuon tuostakin. Tämä on yksi suosikkikasveistani, sillä lehtiä hipaisemalla koko huoneen (tai kesällä terassin) saa tuoksumaan sitruunalle. Pakkaspäivä on hyvä hettki ottaa myös pistokas tästä venyvästä latvasta ja moninkertaistaa tuoksuntuoja kesää ajatellen.

kevat_kasvihormoni-2Meillä ikkunanedustat alkavat olla varattu kasveille niin, että näiden kylmien soisi loppuvan pikaisesti. Hankin jo lisää muovilaatikoita minikasvareiksi niin, että kasvit pääsevät ihan kohta pysyvästi terassille asumaan. Nyt eletään vielä ruuhkaviikkoja – mutta ei kauaa!

Today, we all by sudden have a day that stays below freezing point. Hopefully this is the last of this kind and tomorrow will lead even my Northern site towards melting of snow.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *