Blogit
Kasvihormoni

Vaihdos kohti violettia

anopinpiha_heinakuu_Kasvihormoni.fi-2 Tervetuloa taas anopille pihavierailulle!

Tällä kertaa ollaan heinäkuussa, siinä hetkessä heti pionien kukinnan jälkeen (tai loppuessa), kiihkeä violetissa tunnelmassa. Näitä kuvia katsellessani minulle virittyy välittömästi lomamoodi päälle, sillä jokainen näistä huutaa heinäkuuta ja hellettä ympärilleen.

anopinpiha_heinakuu_Kasvihormoni.fi-4Anopin pihan kasvit ovat helppohoitoisia, joten jos kaipaat vinkkejä helppohoitoiseen kukkapenkkiin, kirjaa nämä kaikki kasvit muistiin. Nämä kaikki sopivat vaikkapa kesämökille, jossa vietetään pääasiassa heinäkuun lomakausi.

Tässä korkeuksiin kurottelevat sormustinkukat (nuo kellomaiset kukat), jotka ovat kaksivuotisia kasveja. Toisin sanoen ensimmäisenä vuonna ne tekevät lehtiruusukkeen, toisena vuonna ilmestyvät varsi ja kukat, minkä jälkeen kasvi kuolee pois. Mutt älä huoli: siemeniä tulee niin valtavasti, että jos niiden antaa varista, seuraavana vuonna niitä on vähintään kaksinkertainen määrä taas tarjolla. Kasvin voi antaa valita itse kasvupaikkansa tai siirtää taimenalut loppukesästä tai alkukeväästä sinne, missä toivoo näkevänsä sormustinkukkia.

Alaspäin nuokkuvat kukat ovat puolestaan varjoliljoja, jotka toisaalta toistavat sormustinkukan muotoa, toisaalta tuovat siihen vaihtelua erilaisella kukkamuodollaan. Ne ovat monivuotisia sipulikukkia, joiden sipuleita on myynnissä näin keväisin (ja välillä myös syksyisin).

Maan tasolla kasvaa puolestaan pinkkejä sulkaneilikoita, jotka peittyvät pari viikkoa kestävään vaaleanpunaiseen pilvihattaraan. Kasvi kasvaa mattomaisen peittävästi ja leviää vähitellen yhä laajemmalle alueelle. Se viihtyy aurinkoisessa paikassa ja ainakin meillä kärsii välillä kovista pakkasista, mikäli lunta ei ole suojana.anopinpiha_heinakuu_Kasvihormoni.fi-1Kaaripenkin etuosassa on puolestaan violettia jalopähkämöä, joka sekin on peittävää sorttia. Se leviää melko voimakkaasti, laitoin edelliseen kotiimme viisimetrisen jalopähkämöpenkin yhden muovikassin aluista. Onneksi kasvi on pintajuurisena kohtalaisen helppo pitää kurissa, sillä sen juuret irtoavat repimällä.

Jalopähkämön takana kasvaa korkealle kohoava ukonkello, joka sekin on perinteinen, helppohoitoinen kasvi.jalopahkamo_kasvihormoni.fianopinpiha_heinakuu_Kasvihormoni.fi-7

Sama pihan kohta näkyy kuukautta aiemmin kuvattuna tästä tulppaanipostaukseksta ja pari viikkoa aiemmin tästä lumipalloheisipostauksesta. Näiden kuvattujen kasvien ansiosta piha pitää kukinnan ilotulitusta yllä tauotta toukokuulta alkaen, ja tässä penkissä se jatkuu vielä heinäkuun lopussa malvojen loisteella. Sen jälkeen on aika päästää pihan muut kohdat irti ja siirtää katse vähän ylemmäs, kohti naapurin rajaa.

anopinpiha_heinakuu_Kasvihormoni.fi-13

Mom-in-law hosts purple July with a splash of pink and a hint of yellow.

Kaikki anopin pihan postaukset löytyvät pihavisiitti-tagin takaa.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (9)

 1. Puutarhamyyrä

  Upeita rehevän kukkaisia kuvia. Anoopillasi on kyllä upea puutarha.
  Tuota jalopähkämöä pitäisi itsekin ostaa puutarhaan. Se on niin komeakin, että saisi minun puolestani levitä niin paljon kuin sielu sietää.

  Puutarhamyyrä Kasveja siellä ja täällä -blogista

  • Sini K.

   Jos jalopähkämöä ostaa, siitä on mielestäni paria eri sävyä tarjolla, kannattaa tutkailla sitä, mikä olisi paras itselle. Meillä on kaikki kasvit lisätty äidiltäni ottamista aluista, samaa intensiivistä violettia kaikki tyynni.

 2. Piparminttu

  Jalopähkämö näyttää todella hyvältä. Olen jo aiemmin kirjannut sen ”hankittavaa”-listalle, mutta nyt toive vahvistui entisestään.

  • Sini K.

   Kukka on mainio myös maljakossa 🙂

 3. Huopalintu

  Tulin vastavierailulle 🙂 Näin keväällä on ihana katsella kesäkuvia, kun kaikki tuo kauneus on vielä edessäpäin. Jalopähkämö on kaunis ja helppo, meillä on sitä mökillä.

  • Sini K.

   Täällä näytetään peukkua tälle kommentille!

 4. seija

  Kiitän aivan ihanista kuvista pihasta ja kasveista, oikein aurinko alkoi paistamaan mieleeni.Tuota Jalopähkämöä yritän saada jostakin jos onnistuu ja kaikki muutkin tietysti haluaisin , mutta eihän se ole mahdollista.

  Kiitos kuvista ja ihanaa kesää.

  • Sini K.

   Auringonpaistetta sinnekin koko kesään!

 5. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] Violetin värimyrskyn vuoro […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *