Blogit
Kasvihormoni

Uhkarohkea istutti kesäkukat – katso kuvat

kesakukat_kasvihormoni.fi-1Jännä, mitä lämpö tekee mielelle. Vaikka sitä hokee itselle jatkuvalla syötöllä, että ei ennen kesäkuun kymmenettä, ei ennen kesäkuun kymmenettä, ei tarvita kuin viikko lämpöä ja sitä unohtaa, mitä ei saa tehdä ennen tuota päivämäärää.

Oliko se esikoisen laskettu aika? Sittenhän se sanonta meni jo kymmenen vuotta sitten on paras, mihin kevään kohauttama aivoni pystyy. Ja kas, tässä on lopputulos, suloinen kesäkukkaistutukseni etupihan katokseenKesakukkaistutus_kasvihormoni.fi-1Syy, miksi en lopulta pystynyt hillitsemään itseäni löytyy kuvasta. Tällä kertaa tarkoitan tuota muovisäkkikimaraa: sain blogin kautta lähetyksen puutarhatuotteita, enkä millään malttanut olla testaamatta, miten lannoitekävyt häviävät istutusten sekaan. Kiitos Green Carelle, sinne upposivat!

Kesakukkaistutus_kasvihormoni.fi-6Tyyliemme erilaisuudesta huolimatta olen fanittanut tanskalaista Claus Dalbytä siitä asti, kun hän ensimmäisen kerran pyörähti telkkariruudullani. Siis aika kauan. Jos et tunne puutarhuria, Dalby kasvattaa hurjat määrät kasveja ruukuissa ja hän antoi harrastukseni alkumetreillä vinkin lannoitekävyistä, joita viskaistaan isohkoon ruukkuun reilu kymmenen kappaletta ja sen jälkeen kukkien hoito on pelkkää kastelua. Nyt pääsin vihdoin muistini kanssa niin pitkälle, että tilasin tuotetta itselleni ja saan testattua, tuleeko tästä istutuksesta mitään lannoitekävyillä ja vedellä kasvatettuna.

Kesakukkaistutus_kasvihormoni.fi-4Viime vuoden tavoin laitoin ruukkuun pohjalle vaipan (sellaisen ihan tavallisen!) pidättämään vettä, sillä vaippakiteet toimivat viime kesänä tosi hyvin kukkaistutuksissa. Toinen syy, miksi laitoin istutukseen kokonaisen vaipan enkä kastelukiteitä, on siinä, että kesäkukkamulta sisältää kiteitä jo valmiiksi, eikä mullasta ole hyvä tehdä pelkkää geelihöttöä. Joten – sinne se vaippa meni pohjalle pidättämään vettä ja estämään ruukun ohivuotoja ja kasvien janokuolemaa.

kesakukat_kasvihormoni.fi-2Lisäksi ruukkuun pääsi itse kasvatettuja lumihiutaleita, vielä ihan minikokoisia maahumaloita ja tämä yksi hortensia.

Kesakukkaistutus_kasvihormoni.fi-7

kesakukat_kasvihormoni.fi-4Kuten aina keväällä, oma istutus on vähän vaatimaton ja raasku. Mutta kuten aina, kyllä se siitä tuuheutuu ja kohta ollaan toivottavasti kaudessa, jolloin amppelin kookosmatto on peittynyt vihreään ja tämä puupäätarhuri miettii, että olisiko sittenkin pitänyt hillitä itsensä sen lannoituksen kanssa, kun maahumalat hipovat maata ja kaikki on taas niin rehevää.

Nyt mennään kuitenkin vasta keväässä, niissä kasvattelun ensimmäisissä tipunaskeleissa ja kukonharjat ovat vasta unelmaa.kesakukat_kasvihormoni.fi-3    Kesakukkaistutus_kasvihormoni.fi-5

Jos haluat kurkata keskustelua herättäneen vinkkini vaipoista kesäkukkien vesivarastona, se löytyy täältä.

First hanging basket to our entrance is planted.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (9)

  1. Toukokuun puolivälissä vuonna 2017 – Kasvihormoni

    […] kesäkukat olisivat valmiina istutukseen (jonka tein vertailun vuoksi viime vuonna jo 10.5.), mutta koska ei voi tietää, milloin tulee seuraava lumituisku, ne saavat vahvistua lasituksen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *