Blogit
Kasvihormoni

Terassi sai lasit

Terassilasitus_kasvihormoni.fi-6

Nyt on pieni (suuri) tuuletuksen paikka, sillä meillä on takapihan terassissa lasitus! Ji-pii, pitkäaikainen unelma on tullut toteen!

Terassi_ennenjalkeen
Ennen ja jälkeen -kuvat meidän terassista. Muutoksena on paitsi lasitus, myös kevyempi ilme parvekkeen kaiteelle vaaleamman värin myötä. En tiedä, ollaanko tässä lopulta menty parempaan päin, sillä tuo ennenkuva näyttää niin paljon kesäisemmältä.

Jo taloa ostettaessa meillä oli ajatus siitä, että alaterassille pitää tehdä jotain. Minä olin sitä mieltä, että kapean katoksen rajaaminen possukarsinaksi muurilla on hassua ja Tekninen tuki kävi mittaamassa, että pylväiden väliin saisi hyvin riippukeinun – jos siinä vaan tarkenisi lepäillä. Siitä se ajatus sitten lähti, ja yhdessä sovittiin, että sitten joskus hankitaan paikkaan lasit.

Se joskus tuli nyt neljä vuotta talon hankinnan jälkeen.

Terassi_ennenjalkeen2

Terassin lasitus kilpailutettiin parilla Jyväskylän alueella toimivalla lasitusfirmalla. Kummallakin oli hyvältä tuntuvat tuotteet, mutta vain Keski-Suomen Terassilasitus lupasi purkaa tuon jykevän muurin osana sopimusta.

Kaikki tuntemamme remppajannut lupailivat meille, että äkkiäkös me tuo muuri purettaisiin itse, mutta purkuoperaatiota vierestä seuratessa oltiin tosi tyytyväisiä, että ei ryhdytty puuhaan, sillä touhu ei ollut ihan ”äkkiäkös tuosta”. Kun jätti työn asennusfirman hoidettavaksi, ei tarvinnut vastata siitä, miksi joku kohta ei ole vatupassin suorassa ja miten siihen nyt voikaan asentaa sen lasikiskon. Diili sopi meille mainiosti ja tuntui, että nyt tuli taas investoitua rahat siihen parhaaseen kohtaan kyseenalaisen säästön sijaan.

Sen sijaan me luvattiin, että roudataan purkujäte (=harkot) itse jatkokäsittelyyn ja siinäkin oli ihan riittävästi tekemistä, varsinkin, kun matkalle osui yksi nyrjähtänyt nilkka ja sopivan kirpakat pakkaset. Huh sentään, parituhatta kiloa harkkoja alapihalta peräkärryyn ja siitä kaatikselle ei ole ihan kevyt homma tällaiselle puupäätarhurille ja apulaisjoukolle.

terassi_rakennus

Itse terassilasitus asentui meidän mielestä itsestään, ainakin heti sen jälkeen, kun tajuttiin, että eihän tällaista voi pystyttää pelkällä toimenpideilmoituksella ja saatiin rakennuslupa kuntoon. Jokaisen tumpelon remontoijan pitää siis muistaa laittaa paperityöt vireille ajoissa, ettei tule hätä käteen niin kuin kävi meillä. Heh.

Nappasin yllä olevat kuvat töihin lähtiessä ja kotiin tultaessa leppoisa Mikko oli poistunut paikalta ja jättänyt meille täydellisen terassin laseineen. Siinä sitä pällisteltiin lähisuvun kanssa monttu auki, sillä kukaan meistä ei osannut ajatella, että asennus voisi olla niin nopeaa. Ihan hupsis vaan, meille tuli työpäivän aikana kevätparatiisi!

Terassilasitus_kasvihormoni.fi-7

Nythän sitä sitten pitääkin alkaa miettiä, että mitenkäs se sitten lopulta kalustetaan ja ennen kaikkea, saako tomaattikoppi nyt kovan kilpailijan. Aikaa on kaksi kuukautta, sitten terassin paras käyttöaika on käsillä. Kaikki ideat ja ajatukset siitä, mitä tuonne terassille voisi laittaa, ovat tervetulleita, sillä haaveiden aika on nyt!Terassilasitus_kasvihormoni.fi-9

Our terrace got glasses and I am eagerly waiting for the spring to arrive so that the space can show its true potential. Do you have any ideas on what to do with this new spring paradise?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (17)

 1. Pioni

  Se on kertakaikkisen ihana jo nyt!

  • Sini K.

   Voi kiitos! Nyt pitäisi päättää vielä sen käyttötarkoitus – lasten voimistelurenkaat sieltä löytyvät, muuten on (lähes) tyhjää täynnä.

 2. Ruusunmekko

  Onnittelut upeasta lopputuloksesta <3 Kyllä tuolla kelpaa jatkaa Suomen lyhyttä kesää vaikkapa päiväunien merkeissä. Hyvä paikka myös hieman touhuta mullalla, esikasvattaa aarteita ja viettää kesäistä sadepäivää. Ihanan onnellisia hetkiä uudella terassilla teille kaikille <3

  • Sini K.

   Kiitos! Tuossapa olikin selkeä toteutuslista ensi kesälle. Ei muuta kuin odottamaan kauniita ja lämpimiä kelejä 🙂

 3. Kutkuttavan kaunis välipenkki – Meillä Kotona -blogit

  […] terassin muurin purkamisen jälkeen esteettä makkariin. (Missasitko terassimuutoksen? Se löytyy täältä.) Voiko olla parempaa kuin aukeavan verhon takaa pilkistävä maisema, jossa aamun aloittaa raikas […]

 4. Parhaat äkkilähdöt nyt tästä! – Meillä Kotona -blogit

  […] kyllä on ollut ihan parhautta tämä talvella lasitettu terassi. Ensimmäisen kerran täällä syötiin perheen aamiainen jo maaliskuussa, kun ympärillä oli […]

 5. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] 2.2. terassi sai lasit […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *