Blogit
Kasvihormoni

Syksyn voima on vahvat värit

Postaus sisältää kesäkukkasijoittelua, yhteistyössä meidän takapihaAuringonkukka_kehäkukka_kasvihormoni.fi-7

Elämä on tästä eteenpäin räiskyntää, tulee se sitten taivaalta tai syksyn ilotulitusväreistä. Olen tainnut kasvaa aikuiseksi, sillä muutaman viimeisen vuoden ajan olen nauttinut syksystä miltei enemmän kuin muista vuodenajoista. Tunne on sama kuin hyvää kirjaa lukiessa: nauttiihan sitä valtavasti hyvästä juonesta ja mahtavasti kirjoitetusta tekstistä, mutta koko ajan mielessä kutkuttaa loppuratkaisu ja se, millaisia käänteitä siihen on osattu punoa.

Ehkä olen huomannut, että luonto on hyvä kirjailija ja osannut itse sukeltaa tarinan sivuhahmoksi.Auringonkukka_kehäkukka_kasvihormoni.fi-5 Monen monta vuotta en halunnut pihaan mitään syksystä kertovaa, välttelylistalla olivat siis ehdottomasti keltaisten ja oranssien sävyt. Nyt ne ovat siirtyneet oikein rytinällä aidan toiselta puolelta omallekin: keväällä muistan varmistaa, että pihaan tulee oransseja ja keltaisia kehäkukkia sekä auringonkukkia monessa eri sävyssä.

Olen oppinut, mitkä pihan kasveista saavat syysvärin ja siirtojuoksuttanut kasveja tällä(kin) perusteella toistensa pareiksi, esimerkiksi sitruunankeltaiseksi muuttuvat kuunliljat näyttävät hyviltä tummanvihreiden havujen ja oranssinpunaisen marja-aronian kaverina ja ensimmäisenä värittyvät virpiangervot sävyttyvät kivasti vaaleanpunaisten syysvuokkojen pariksi. Taustaväreiksi vielä vähän hopeaa ja tummanpuhuvaa purppuraa, ettei silmä kyllästy. Ah!
Ruskan_alku_kasvihormoni.fi-4
Auringonkukka_kehäkukka_kasvihormoni.fi-2Nyt, kun taivas taas vihmoo sadetta, taidan käydä nappaamassa näitä tummanpuhuvia auringonkukkia maljakkoon olohuoneen ikkunan taakse. Siellä parvekkeen pöytä huutaa tyhjyyttä ja silmä kaipaa iltojen piristykseksi sitä samaa, mitä alapihakin tarjoaa. Perjantaipuska parhaasta päästä – ja viileä ulkoilma venyttää sen kestävyyttä varmasti viikonlopun yli!Auringonkukka_kehäkukka_kasvihormoni.fi-3Fall colours, brigh and shiny. A must have for garden’s grande finale before the bare and dark time of the year.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Oravanpesän Kati

  Syksyyn kyllä kuuluvat keltaisen ja oranssin sävyt, vaikka muuten niitä pitkin kesää välttelenkin puutarhassani. Ensi vuodelle lisään pakko kasvattaa -listalle tummat auringonkukat tai yleensäkin auringonkukat.

  • Sini K.

   Tummat auringonkukat ovat niin näyttäviä! Minä tykkään eniten matalista auringonkukista, sellaisista, joihin tulee monta kukkavartta. Hujopit jätän niille, jotka tykkäävät vähän näyttävämmästä.

 2. Tua / Puutarhan tarina

  Kylläpäs näyttää vielä raikkaalta ja elinvoimaiselta! Minun tummat auringonkukat on vasta tiukalla nupulla, ne kaksi joita peura ei syönyt..

  • Sini K.

   Kun kuvia rajailee sopivasti ja siivoaa rumaksi ränsistyneitä kasvustoja, piha näyttää hyvältä vielä lokakuussakin 😉 Auringonkukkien salaisuus on lämmin kohopenkki, jolloin ne ovat olleet kukassa jo pari viikkoa.

 3. Tiia

  Kauniita auringonkukkia. Meillä ne ovat vielä nupullaan, saas nähdä ehtivätkö aueta ollenkaan. Minä tykkään kyllä keltaisen ja oranssin sävyistä muutenkin, mutta viime kesänä istuttamani syyskaunosilmät ja syyshohdekukat sopivat kuin nenä päähän juuri tähän vuodenaikaan. 🙂

  • Sini K.

   Sinä onnekas, mä niin haluaisin noita syyskaunosilmiä ja syyshohdekukkia kans. Jos vaan keksisin, mihin saisin mahtumaan…

   Meillä auringonkukat kasvaa lämpimissä kohopenkeissä ja ovat kukkineet jo useamman viikon ajan. Hyvin valittu paikka näköjään palkitaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *