Blogit
Kasvihormoni

Sinivalkoinen hetki puutarhassa

sinivalkoista_kasvihormoni-1Yleisesti ottaen en ole sinisen ystävä puutarhassa, mutta kuinka ollakaan, sitä on ilmestynyt sinne kuin itsestään.

Ensiksi on tämä rentoakankaali, joka tekee keskikesän tienoilla (yleensä ennen, nyt vähän jälkeenkin) terhakat kukkavanat. Toin sen pihaan maanpeittäjäksi ja koska se peittää maan tehokkaasti rönsyillään, meillä on suorastaan sininen meri – kunhan se erottuu kortteen seasta.

sinivalkoista_kasvihormoni-3Toiseksi tuolla taustalla näkyy yksi lempikasveistani, siperiankurjenmiekka. Se on myös sininen, oikea hehkuvan sininen, ja sattuu vielä kukkimaan yhtä aikaa akankaalin kanssa. Ne komppaavat kivasti toisiaan.

sinivalkoista_kasvihormoni-7Ympärillä kasvaa kivoja ja vaaleita keventäjiä, tässä sarjatähdikki ja sen taustalla kanadanvuokko. Molemmat ovat levinneet meillä hillitysti, vaikka niitä yleensä pidetään hyvinä leviäjinä.

sinivalkoista_kasvihormoni-4Valkoista tulee myös pensaista, sillä alueen vieressä on lumipalloheisi ja tuolla aiemmassa kuvassa näkyikin jo valkoreunainen viirukirjokanukka, joka valaisee pelkällä lehdistöllä havujen tuomaa tummuutta.

sinivalkoista_kasvihormoni-9Kokonaisuudessaan fanitan tätä sinivalkoista kokonaisuuttani ja olen tyytyväinen, että sellainen on hiipinyt kuin salaa meille!

sinivalkoista_kasvihormoni-8

Some blue and white in Finnish spirit.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (6)

 1. Puutarhamyyrä

  Upeaa sinivalkoista meininkiä. Itse pidän paljon sinisestä. 🙂

  • Sini K.

   Sininen on viilentävä ja rauhoittava väri. Ehkä meilläkin sitä on enemmän jossain toisessa puutarhassa ja ajassa kuin täällä?

 2. pioni

  Kaunista Suomi100v-teemaa:)
  Meillä aro- tai kanadanvuokko, en tiedä kumpi se on, leviää aikalaillakin kiitettävästi. Sen vieressä kukkii sinisenä joku kurjenpolvi, joka myöskin on leviävää sorttia. Hyvin sopivat yhteen!

  • Sini K.

   Sinivalkoisuus on Suomessa varteeontettava teema! Meillä leviämisen estää melko jäykän savinen maa. Pientä leviämistä on havaittavissa, mutta ei tietoakaan siitä varoituksina saadusta leviämisestä, jota odotin.

 3. Oravankesäpesän Kati

  Kaunista! Mulla on vuorikaunokkia, joka pitää huolta palstan sinisyydestä ja päivänkakkaria (tai jotain sen suuntaisia) valkoisuudesta. Leviävät molemmat ihan hilltömästi, jos ei pidä varaansa on koko palsta kohtaa niitä täynnä.

  • Sini K.

   Sehän näiden ahkerien leviäjien puoli on, että tarkkana saa olla, ellei nimen omaan halua valtavaa merta tiettyä kukkaa. Meillä sekä tämän vuokon että vähän matkan päässä kasvavan vuorikaunokin on pitänyt kurissa melko savinen maa. Ei leviä liikaa, kun on luonnon omat esteet olemassa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *