Blogit
Kasvihormoni

Sieni-karitsahampurilaiset

Sienikaritsahamppari_kasvihormoni.fi-1

Ihanaa ystävänpäivää! Virtuaalimaailmassa lahjojen antaminen on hankalaa, mutta herkkuja voi jakaa aina – jos ei muuten, niin kuvina ja resepteinä. Ja nyt on niin herkkua tarjolla, että kannattaa ottaa tämä lahja vastaan.

Talvinen sienimetsä luovutti meille ensimmäisen satonsa (siitä enemmän täällä), ja sienet ovat päätyneet parin viikon aikana useaan ruokaan. Koska meillä juniorit eivät syö sieniä pelkiltään, olen laittanut niitä usean ruoan jatkeeksi. Lapset pitivät eniten näistä sieni-karitsahampurilaisista, joten niiden resepti päätyy nyt myös tänne blogiin. Ole hyvä!

Kuvan hampurilainen on lasten kokoama versio, omaani laitoin cheddar-juuston sijaan fetasiivun. Kotihampurilaisten paras puoli lienee se, että jokainen voi koota sämpylänsä oman maun mukaan, sillä jokainen luomus on jo itsessään erikoistilaus. Minun omassani erityistä olivat juuston lisäksi kasvis- ja kastikevaihtoehdot, jotka ovat hieman enemmän aikuiseen makuun kuin mitä kuvassa näkyy, resepti paljastaa sen puolen. Testaa ihmeessä molempia!

Sienikaritsahamppari_kasvihormoni.fi-3

Sieni-karitsahampurilaiset

pihvit

  • 1 iso sipuli
  • pari kourallista tuoreita sieniä
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 kypsää perunaa
  • (1 tl psylliumia)
  • 2 rkl oliivitahnaa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl kuivattua yrttisekoitusta (esim. oregano-basilika)
  • 400 g karitsan jauhelihaa
  • 1/2 tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • (50 g juustoa)

Valmistus

  1. Hienonna sipuli, valkosipuli ja sienet.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kypsiksi.
  3. Sekoita kaikki pihvien aineet keskenään.
  4. Jaa taikina uunipellille kahdeksaksi keoksi. Taputtele ne sileäpintaisiksi ja kooltaan hieman sämpylää isommiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä pihvejä 200 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Hampurilaisia varten

  • sämpylä jokaiselle ruokailijalle
  • pihvi jokaiselle ruokailijalle
  • juustosiivuja
  • tomaattisiivuja
  • basilikan lehtiä ja salaattia
  • oliivitahnaa tai ketsuppia (sekä hampurilaiskastiketta halukkaille)
  • muutama kiekko sipulia, marinointiin 2 tl öljyä ja 2 tl viinietikkaa
  1. Marinoi sipuli kupissa.
  2. Halkaise sämpylät ja lämmitä niitä uunin jälkilämmössä pari minuuttia.
  3. Levitä oliivitahna sämpylän päälle. Lisää kuuma pihvi ja aseta juusto sen päälle lämpenemään. Kuorruta komeus kasviksilla ja sulje hampurilainen sämpylän kannella.

Lisäksi voit tarjota paistettuja lohkoperunoita yli jääneistä perunoista, mausta paistetut perunat kapriksilla ja pippurilla. Laita pöytään myös kurkkua, porkkanaa ja ja paprikaa, niitä on kiva napostella tikkuina sormin.

Sienikaritsahamppari_kasvihormoni.fi-2

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com
Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *