Blogit
Kasvihormoni

Saako puutarhassa olla trampoliini?

tramppa_kasvihormoni.fi-1Nyt heitän kaikille lukijoille tiukan mielipidekysymyksen:

Saako puutarhaharrastajan pihassa olla trampoliinia?

Blogissa suurimmat tunnekuohut on aiheuttanut kuvat, joissa meidän pihan trampoliini on näkyvissä. Hyi ja käsittämätön moka on lieviä ilmaisuja, kun trampan inhoajat puhuvat asiasta. Kuinka se trampoliini edes piilotetaan? (Odotetaan tietysti, että pensaat kasvavat tuossa vieressä.)

Alun perin meille ei pitänyt tulla trampoliinia lainkaan, mutta niinpä vaan se olosuhteiden pakosta on löytänyt tiensä alapihalle. Kun lapset ovat saaneet trampan lahjaksi ja nauttineet sen olemassaolosta, se on pystytetty meille uskollisesti, kun se mahtuu hyvin tuohon terassiksi tarkoitetulle aukiolle. Kevät alkaa, kun naapurustosta kuuluu tasaiseen tahtiin ruostuvien jousien nitinä – niin meiltä kuin lähes kaikilta muiltakin lähistön pihoilta.

Voi kuitenkin olla, että ensi kesänä meidän tramppaa ei enää koota pihaan, sillä enää sen laatu ei riitä meidän pihankäyttäjien hyppymiselle. Ei junioreille eikä minullekaan, Tekninen tuki siellä ei juuri olekaan ollut.

Uutta ei ehkä kuitenkaan hankita, hypitään salilla ja naapureissa. Piha siis vapautuu häkkyrästä, joka herättää tunteita, positiivisia ja negatiivisiakin.

Heitetään vaikka tikkaa.

tramppa_kasvihormoni.fi-2

What is your opinion: can a trampoline and garden fit in one yard? Yes, maybe or no way?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (27)

 1. Pauliina

  Ilman muuta trampoliini tarvitaan! Kun lapset eivät enää pompi, on aika perheen äidin treenata lantionpohjalihaksiaan 😉 Rumahan se on, siitä ei pääse mihinkään.

  Nyt meillä pärisee mopo. En voinut aavistaa, että voisin tavallaan pitää sen äänestä maaseutuidyllissä. On se vaan niin kivaa kun lapset saavuttavat tavoitteitaan ja nauttivat.

  • Sini K.

   Ah, kuinka ihanan lohdullista – tietenkin tarvitaan! Mun lantionpohjalihakset on treenattu kuntoon nimenomaan tramppatreenillä. Toimii!

 2. Minna

  Tottakai voi olla ja oikeastaan vähän pitääkin jos talossa asuu tramppaikäisiä lapsia <3 Meillä liittyy trampoliiniin niin ihania muistoja, että pois en antaisi. Rakennusaikana se tarjosi lapsille oivat paikan riehua ja purkaa energiaa ja samalla he olivat poissa vaarallisistakin työvaiheista. Sittemmin tramppa on kasattu joka kevät ja jokainen ensimmäinen pomppu on kuvattu kännykällä. Oikein haikeana totesin juuri miehelleni, että viime kesänä tramppa oli ensimmäistä kertaa vähän vähemmällä käytöllä kun esikoinen täyttää jo 13 v. Onneksi pienimmäinen ja naapurin tytöt vielä jytkyttivät kyllä ihan mukavasti!

  • Sini K.

   Onpa piristävää kuulla, että meissä aikuisissakin on niitä, jotka emme tahdo luopua pomputtimesta! Tuntuu, että äänessä ovat aina ne tramppoihin negatiivisimmin suhtautuvat. Mutta lasten vanhemmat tuntuvat tietävän, mikä merkitys näillä hökötyksillä on meidän vanhuutemme kustantavien ihmisten mielenterveyden kehitykselle. Jes!

 3. Kun blogi muuttuu ihmiseksi – Kasvihormoni

  […] ja trampoista voi kiistellä, mutta puutarhan tuomasta elämänilosta olemme yhtä mieltä. Ei ole minulta pois, […]

 4. Kaaripenkki kaunistuu päivä päivältä – Kasvihormoni

  […] Tällä hetkellä kaikkein kaunein kokonaisuus on puutarhan etelälaidan kaaripenkki, jota tänä vuonna ei varjosta edes trampoliini, se pihan kuumin keskustelunaihe. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *