Blogit
Kasvihormoni

Punainen tulppaanimeri

Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-5

Tämä sipulikukkapenkki on saanut minut hengästymään moneen otteeseen. Se on meidän takapihalla nurmikenttää ja pomppuympyrää erottava välipenkki, johon istutin viime syksynä säkillisen tulppaaneja. Kukinnasta päätellen onnistuneesti.
Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-6

Olen jo useana vuonna ostanut sipulikukat tukkupakkauksina netistä Hollannista. Tällöin yhden tulppaaninsipulin hinnaksi jää parikymmentä senttiä – siis viidesosa kauppojen hinnasta. Niinpä sipuliostoksilla tulee aina vähän villiinnyttyä, sillä nehän ovat niin halpoja ja kliks kliks, ostaminen on helppoa. Sitä paitsi kuriiri tuo ne vielä ovellekin, joten sipuleden kotiinkuljetus varmistaa kevätkesäisen kukoistuksen.

Sitten on tietysti vielä se istutus, joka ei valmiiseen kukkapenkkiin ole ihan yhden hujauksen juttu, mutta sitä ei tarvitse ajatella vielä tilatessa, eihän?

välipenkki_Kasvihormoni.fi-1
Penkissä on muutamaa eri tulppaanilaatua, suurin määrä on ’van Eijk’ -lajia. Lisänä on ainakin ’Queen of night’ -tulppaaneja ja ’Apricot beautyjakin’ näyttää selvinneen neljänteen kukintaansa. Kirkkaan punaiset ovat muistaakseni ’Red shine’ -lajia, tosin en ole aivan varma tuosta viimeisestä, sillä tilauslista on hävinnyt johonkin parempaan talteen.
Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-7
Tulppaanit ovat muhkeita ja avautuvat valtaviksi kukkakauneuksiksi auringolla. Näissä punaisissa lajeissa hehku on huimaava!
Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-2
Eniten pidän tästä penkistä kuitenkin iltahämärässä, kun tulppaanit ovat sulkeneet suunsa ja hohtavat sinertävän sävyisinä.

Sipulikukkien kanssa ainoa ongelma tulee siinä vaiheessa, kun niiden lehdet alkavat lakastua. Olen yrittänyt istuttaa tulppaanien kaveriksi jotain reheväkasvuista, joka peittäisi niiden kuihtuvat lehdet, mutta tänä keväänä huomasin, että tästä penkistä tuo peittokasvi taitaa puuttua. Mitäköhän sitä tähän istuttaisi? Penkki on pääosin köyhää, hiekkaisaa maata, tosin pionin, omenapuun ja tulevien varrellisten tuijapallojen kohdilla on kunnon istutuskuopat. Vinkkejä otetaan vastaan! 

Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-8
Tällä hetkellä penkissä kasvaa muutama jouluruusu, valkoinen pioni ja reunuksena verikurjenpolvea ja jättipoimulehteä.

Tätä näkyä on ihana vilkuilla aamulla makuuhuoneesta!
Keskipenkki_Kasvihormoni.fi-10In the middle of our back yard there are two borders dividing the yard in two. This time of year, the border is red of tulips. I love the view that opens from our bedroom window in the morning!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (11)

  1. Kutkuttavan kaunis välipenkki – Meillä Kotona -blogit

    […] tulppaaneista löytyy viime kesän postauksista: punaisimmillaan penkki on tässä postauksessa, violettia sävyä löytyy taas täältä. Viime kesänä keräsin […]

  2. Näyttävin reunuskasvi: pikkusydän – Meillä Kotona -blogit

    […] Mutta vastaus löytyy taas seuraavana keväänä: tämän vuoksi! Viime vuoden kaltainen vaaleanpunaisten tulppaanien iloittelu taitaa jäädä tänä vuonna väliin. Lieneekö kyse talven pakkasista vai muusta syksyn […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *