Blogit
Kasvihormoni

Punainen kesäkuu on täällä (ja räntäsade)

tulppaanikimppu_Kasvihormoni.fi-6Hain tulppaaneja pihalta sisälle, sille on kolme syytä.

Ensinnäkin piha on pullollaan ihania tulppaaneita, joiden kukinnan pääväri on tänä vuonna punainen. Tällä hetkellä suurin osa kukassa olevista tulppaaneista on ’van Ejkejä’, istutin niitä kaksi penkkiä täyteen syksyllä.

Tulip_van_ejk_Kasvihormoni.fi-1’van Ejkeistä’ on tullut nykyisessä puutarhassa suosikkitulppaaneitani, niissä on sametinhohtoinen ulkopuoli ja sisäpuoli on pari astetta tummempi vadelmanpunainen hehku. Yksinkertaisesti ihana suurena massana!

Tulip_van_ejk_Kasvihormoni.fi-3

Sisälle napsin kuitenkin pääasiassa muita tulppaaneita, sillä halusin sinne hillitympää hehkua.

tulppaanikimppu_Kasvihormoni.fi-4Toinen syy sisäkukille on se, että yläkerrasta ei näe takapihan (alapihan) kukkapenkkejä. Kun kerää sisään kaikista penkeistä kauneimmat, saa oleskelutiloihin oman pienen puutarhan. Ja kukapa ei haluaisia sisälle alkukesän kukkamerta!

tulppaanikimppu_Kasvihormoni.fi-2Kolmas ja tämän viikon tärkein syy on kuitenkin se, että sain mummoni perinnöksi tämän Kekkerit-sarjan boolimaljan, jonka halusin pitää näkyvillä. Mummolla oli siinä usein hedelmäsalaattia (lapsuuden herkkuani), minä halusin siihen mummoni muiston arvoisia kaunottaria.

Niinpä keräsin siihen erilaisia tulppaaneja ja narsisseja, kirjopikarililjoja, varjohiippoja, helmililjoja, kevätpikkusydämiä, värikkäitä kevätlehtiä ja napsin sisältä vielä unelman lehvästöä.

Viritin maljaan jyrsijäverkon palan ja asettelin kasvit nojaamaan siihen.

Nyt voin nauttia kaikista kolmesta syystä yhtä aikaa.

tulppaanikimppu_Kasvihormoni.fi-5

To honor my late Granny, I collected some flowers blooming at the moment and brought them inside. The vase was hers, now I keep it as a dear memory of her.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (8)

 1. Tarja / parasta-aikaani.blogspot.fi

  Tosi herkullinen väri tuo van Ejke. Kauniin kimpun ole asetellut mummosi aarteeseen. Ihanaa koulujen päättäjäisviikonloppua!

  • Sini K.

   Kiitos, koulunpäättäjäisviikonloppu oli tiivis ja kiireinen, nyt alkaa loma. Ja maljaan on tullut taas uudet kukkijat 🙂

 2. pioni

  Ihana kevätkimppu!
  Meillä joutuu vielä odotteleen että voi ottaa tulppaaninkukkia kukkakimppuun, enkä mää oikein raaskikaan. Täytyy vissiin laittaa syksyllä niin paljon samaa lajiketta, että osan pystyy viedä sisätilojakin kaunistamaan:)

  • Sini K.

   Kyllä se kesä sieltä nostaa teidänkin tulppaanit. Mulla on niin hirmuisesti tulppaaneja, että vaikka leikkaushetkellä tuntuu pahalta napsaista kukkijoita sisälle, totuus on, että ei sitä huomaa yhtään jos parikymmentä vie. Ja tälle vuodelle olen istuttanut erikseen ihan leikkotarkoituksessa läjän sipuleita maahan. Niitä raaskii ainakin leikkoa!

 3. Between

  Taidanpa noudattaa vinkkiäsi ja poimia muutaman tullin maljakkoon. Kovin montaa en raaski, sillä ulkona ne kukkivat kuitenkin pidempään.

  • Sini K.

   Ulkona kukkaloisto on ehdottomasti pidempi, mutta jos saa maljan aina yöksi ulos, ne kestävät sisälläkin tosi pitkään.

 4. Saara

  Ihanat tulppaanit <3 Ehkäpä minäkin syksyllä muutaman voisin kaivaa maahan…

  • Sini K.

   Laita vaan, sieltä ne sitten nousevat – elleivät ehdi myyrän ruoaksi. Tämä on lupaus!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *