Blogit
Kasvihormoni

Ötökkä hotellilomalla

Ötöhotelli_Kasvihormoni.fi-3Mitä sitä pieni mieli tahtoo? Ja nyt en kysele lasten mieltä vaan niiden ihan pikkuruisen pienten ötököiden mieltä. Ovatko önniäiset olleet tyytyväisiä kesän säihin vai onko viileys hyydyttänyt kimalaisten lisäksi myös muut vaihtolämpöiset?

Yleisesti ottaen nyt taitaa olla lasten viimeinen viikonloppu ennen koulun alkua, joten jos teidän kotona kaivataan vielä tekemistä, niin otapa mallia siitä, mitä meillä ja kavereilla on askarreltu kesän aikana: pistä tuonne lomaparatiisiin niin lapset kuin ötökätkin. Jälkimmäiset ainakin kaipaavat nilviäisvaaran uhan vuoksi loppuun saakka puunatuilla pihoilla lisäkoloja talvehtimista varten. Lapsiakin voi vähintään uhkailla verkon taakse joutumisella, jos eivät tajua mennä nukkumaan ajoissa pelkällä porkkanalla.

Ötökkäkylpylä_Kasvihormoni.fi-1 Sen sijaan jos loma jäi vähän tylsäksi, kaivapa komeron perältä lapsilta käyttämättömäksi jäänyt örkkivuori tai barbitalo, laita sen sisään heinää ja risuja ja ympärille matkamuistoiksi kerättyjä simpukoita. Avot, siinä on mitä parhain ötökkäkylpylä! Viikonloppuna voi vielä kannustaa ötököitä pikalomalle poreisiin ja pehmeille unille kuivan heinän sekaan. Parhautta! Ötökkähotelli_Kasvihormoni.fi-3Ja nyt, kun heinäkuun lomakuukausi on muisto vaan, on viinipullotelinekin tietysti tyhjentynyt: siihen voi koota kaulattomista muovipulloista sopivan lymyämispaikan niille cityötöille, jotka kaipaavat omaa yksiötä keskustan kovahintaisilla kulmilla. Hynniäisten on parasta pitää kiirettä, sillä opiskelijat saapuvat pian ja kaupungin yksiöt häviävät pian käsistä.Ötökkähotelli_Kasvihormoni.fi-2Ja lopuksi vielä elämän realismia paitsi lapsille, myös ötököille: koulu se alkaa joka tapauksessa. Tässä ötököiden luksuskoulussa on naulakot laukuille, pulpeteilla kirjat jo avoinna ja välitunteja varten koloja, joihin paeta välituntivalvojaa tai joissa innokkaimmat voivat viettää yönsä odotellessa seuraavan päivän opetuksen alkua.

Mutta vielä on viikonlopun verran aikaa pistää mielikuvitus lentämään ja rakentaa putkikasveista, kaarnasta, kävyistä, risuista, kuivasta heinästä ja tuoreesta puusta mitä mainioin lomalymyhotelli kaikille vähintään kuusijalkaisille kavereille. Vältä kuitenkin maalia – siitä pikkuiset kaverit eivät niin kovasti perusta.
Ötöhotelli_Kasvihormoni.fi-6The Summer has been very productive on helping the bugs to survive. These are pictures of homes, hotels, and schools built for all friendly bus.

Ötöhotelli_Kasvihormoni.fi-1

Kommentit (4)

 1. Liisa

  Ihan mahtavat hotellit! Pitääpä väkertää Kivistöönkin ainakin yksi.

 2. Sini K.

  Jes, niin kannattaa tehdä, Liisa!

 3. Mustakissa

  Hei. Aivan ihana tämä sinun blogisi. Tulin tuija-aidan mukana, mutta nyt olen kahlannut läpi vaikka mitä!
  Meillä on tehtynä ötökkäkylä kissanruokapurkeista; olen täyttänyt maalattuja purkkeja ontoilla kasvinoksilla ja sammalella. Tuo teidän ötökkäkylpylä on ihan huippu, heti aloin himoita lasten linnoitusta pihankulmalle hommaa hoitamaan, lapset kun jo ovat siitä ohi kasvaneet…

  • Sini K.

   No mutta nyt täällä ollaan ihan posket punaisena kehuista, kiitos! Ötökkäkylpylä on ihan huippu, varsinkin, jos sen piilottaa sen verran ovelasti, että se näkyy kutsuvasti jostain kulmasta. Ja hei, tämän voisi varmaan tehdä vanhasta nukkekodista tai barbietalostakin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *