Blogit
Kasvihormoni

Mistä on parhaat kevätpäivät tehty?

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-10Luojan lykky, tällaiset arkivapaaat, niiden jälkeiset ekstravapaapäivät ja päiviin osuvat lämpöaallot. On nautittu! On!

Kun aamulla tassuttelee yökkärissä pihalle ja vielä parin tunnin kuluttua huomaa olevansa siellä ihan vaan vähän puuhastelemassa, voi olla varma, että käsillä on kevään parhaat päivät. Tämän aamun parhaat hetket ovat tässä postauksessa, mutta kaikkein parasta oli se kasteinen maa, joka tuntui niin raikkaan viileältä aamuvarpaiden välissä. Sitä ei kuitenkaan saanut mukaan kameran linssille, eikä sitä ihanaa liverrystä, joka kuuluu naapurin vaahterasta ja lähimetsän puista.

Kultainen toukokuu, olet ihana jo täällä!

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-1Karviainen on aloittanut kukinnan. Toivottavasti pörriäiset löytävät kukkiin!

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-2Kuninkaanangervo avasi hiirenkorvansa, taustalle tuo vihreyttä tulppaanien tanakka rivistö. Kevatlampo_kasvihormoni.fi-3Valkoinen idänsinililja ilahduttaa keltaisten suikeroesikkojen edessä. Esikotkin ovat toki vielä kukassa, mutta tämä uusi kaunokainen varastaa huomion (siis kun katsoo oikein läheltä), sillä tulokkaat ovat arvossaan.

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-4Imikät! Ne ovat jo avanneet kukkansa! Vastahan niiden lehdet puskivat mullasta esiin ja nyt niiden kukkien kidat loistavat punaisen ja violetin sävyjä. Miten jollain kasvilla voikin olla samassa varressa näin monta eriväristä kukkaa? Tiedätkö toista vastaavaa kirjokukkijaa?Kevatlampo_kasvihormoni.fi-5Särkynyt sydän on ehtinyt avaamaan hattivattimaiset lehtensä jo niin suureksi, että muumimaailman hahmot eivät enää erotu niistä. Nyt ne ovat jo aitoja alkukesän airuita. Kevatlampo_kasvihormoni.fi-6Tätä kiveystä pysähdyin ihailemaan hyväksi toviksi: tallustelin sen päällä, testailin tasaisuutta ja nyppäsin pari roskaa pois. Anoppi avusti helatorstaina pihapuuhissa ja sain hänen kanssaan aikaiseksi ainakin kymmenen metriä kaunista kiveystä kivijalan viereen. (Tekninen tuki keskittyi sillä aikaa nurmen keväthuoltoon. Kyllä se on ahkera.)

Kevatlampo_kasvihormoni.fi-7Posliinihyasintin kukintojen määrä on tuplaantunut viimevuodesta keittiötarhan puolella, ja kuinka kauniisti tuo vihreä lehtipaljous sopii sen heleänraidalliseen väriin. Kevatlampo_kasvihormoni.fi-8Tässä on pihan suurin ihmetykseni aihe: miksi ihmeessä lumikellot aukaisevat kukkansa vasta nyt, kun lumi on ollut mennyttä jo useamman viikon ajan? Krookuksetkin ovat jo ehtineet kuihtua, ennen kuin nämä talven lopettajat ovat ehtineet mukaan kevätjuhliin! Ihmettelen kovasti, mutta sovitaan kuitenkin, että jokainen tyylillään.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisempänä käenrieska, joka ilahduttaa etupihan asfalttialueen reunalla: Kevatlampo_kasvihormoni.fi-11

Tekstin linkit vievät viime vuoden vastaaviin hetkiin ja samoihin kasveihin siellä. Etsipä ne uudelleen tekstistä ja kurkkaa menneeseen 🙂

The best moments of this May morning. Those, of course, that could be captured through camera lense.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Puutarhamyyrä

  Upeita kevätkuvia. Kyllä kevät on mahtavaa – melkein koko päivän saa kulumaan puutarhassa ja ihan huomaamattaan.

  • Sini K.

   Näin on! Usein unohtaa myös syömisen ja sitten miettii, että vähän tuolla vatsan seudulla kaivertaa…

 2. Hymy

  Hei, kiinnstais tietää lisää tuosta kiveyksen teosta, vaiheet, kustannukset ym. Näytti hyvältä!

  • Sini K.

   Heippa Hymy! Meillä on pihassa hiekkalaatikkohiekkaa ja isot määrät seulanpääkiviä, jotka edellinen omistaja on tilannut tiluksille, joten hintatiedot ovat vähän hatarat. Työvaiheet ovat sen sijaan selvät.

   Yksinkertaisuudessaan kaivoin kivijalan vierestä olemassaolevat kivet, mullan, moskan, juuret ja hiekat pois, kunnes pääsin kohtaan, jossa on salaojahiekkaa. Kohtiin, jossa on ongelmallisia rikkaruohoja, levitin tämän jälkeen juuriestemattoa (kaupasta, 35 e/ muutama neliö). Tämän jälkeen hain tarpeetonta hiekkalaatikkohiekkaa ja kippasin sen maton päälle. Asensin olemassaolevat seulanpääkivet tasaiseksi pinnaksi hiekkaan. Tämän jälkeen kastelin kivet, jotta hiekka huuhtoutui siististi kivien päältä pois. Aikaa työhön meni metriä kohti vajaa tunti.

   Mikäli kaipaat hintoja kiville ja hiekalle, kannattaa googlata omalla paikkakunnalla (tai lähialueen isomman kaupungin nimellä) ja joku materiaalinimi, kuten ”seulanpääkivi”, ”asennushiekka”, ”hiekkalaatikkohiekka”, ”salaojahiekka” ja lisäksi ”hinta”. Hintoja etsiskellessä kannattaa muistaa, että tavallisellä peräkärryllä saa kuljettaa 600 kg kerrallaan, mikä ei ole suurikaan määrä, joten usein on parempi ottaa mukaan myös joku toimitusfirma tuomaan kiviä. Heidän hintansa selviävät myös pienellä googlauksella. 🙂

   Iloisia puuhapäiviä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *