Blogit
Kasvihormoni

Marraskuun viimeinen

pakkanen_kasvihormoni-fi-3Ihana, ihana lumi. Se peitti taas puutarhan ja valostutti pimenevää maisemaa. pakkanen_kasvihormoni-fi-2Marraskuu on yksi puutarhavuoden hiljaisista kuukausista, kun puutarha on jo siivottu ja odotetaan, että joulu tuo sinne taas eloa. Muutoin meillä seurataan lähinnä sitä, mihin rusakkojen polut johtavat (mustikkapensaille – niissä on jo käyty) ja onko taas kelit, jolloin voidaan tehdä lumiukkoja.

Elämän kiire sen sijaan yltyy pimeyden lisääntyessä. Omalla kohdalla kaipaisin kyllä olla entisajan ihminen, joka vetäytyy pirttiaikaan viimeistään kekrin jälkeen ja kaivautuu sieltä pihalle vasta lumien sulaessa. Sen verran olen saanut kammettua itseäni ulos, että viritin pihaan puuttuvat rusakkoverkot talttahampaiden tihutöitä estämään.

pakkanen_kasvihormoni-fi-1

Mitä sinun puutarhamarraskuuhusi on kuulunut?

Kerro kommentteihin tai linkkaa postaus samaan paikkaan, niin tulen vierailulle!

November is about to end. It is a dead month in Finland: all growth has ceased and we are waiting for the winter to come. How has your November been? 

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Kati 100% outdoor

  Musta noissa lasitetuissa parvekkeissa ja kasvihuoneissa on yhtä kiivaa noi kuurankukat kuin kesän mahdollisuudetkin. Ja kuvista saa niin ihania!

  • Sini K.

   Joo, onhan lasitus tyyris investointi mutta se tuo mahtavasti lisää käyttömahdollisuuksia moneen suuntaan. Ja sitä tunnelmaa!

 2. Piparminttu

  Kaunis lumipeite! Täällä ei ole kuin ehkä puoli senttiä lunta, eikä taida olla sitäkään enää huomenna, kun luvataan plussakelejä. Minäkin menisin mielellään talviunille pimeyden tullen, mutta sen sijaan päivät on täynnä kiireitä. Kohta kuitenkin pimeyden huippu on saavutettu ja siitä lähtee taas kevään countdown 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *