Blogit
Kasvihormoni

Maanantai täynnä puutarhatouhua

krookus_Kasvihormoni.fi-1Meillä on nyt oikea kasvukausi ja se kevät, jolloin saa aloittaa pihan kasvikuvat! Nautin tänään pihakierroksesta ja huomasin nostellessani kasvipenkkien lehtikasoja, että meillä kasvaa. Jee! Siirsin kasoja vain vähän syrjään kukkijoiden tieltä, sillä tulevat pakkasyöt saattavat nipistellä kasveja. Ne eivät pahastu lainkaan jättämästäni peitteestä, pikemminkin päin vastoin.

Laiska puutarhuri kiittää sitä, että epäsiistit kukkapenkit ovat kasvien mieleen.

Ripsin tuonne varsien sekaan talvella keräämistäni munankuorista tehdyn kuorirouheen, joka saa tänä keväänä toimia kalkin sijaisena. Vaikka olen jauhanut kuorijauheen blenderissä hienoksi, on se hieman rakeista ja se sujahtaa varsien välistä helposti mullan pintaan. Alkuviikoksi luvattu sade saa kuljettaa sitä kohti kasvien juuria ja niiden voimistumisen varastoksi.

lumikello_Kasvihormoni.fi-1Lumikello löytyi ensimmäistä kertaa kukassa yhtä aikaa krookuksen kanssa. Kukkiiko jollakin muullakin lumikello myöhäiseenä ajankohtana, vasta krookusten jälkeen?

esikko_Kasvihormoni.fi-1Nahistuneiden lehtien alta löytyi myös lupaus tulevasta esikkoilottelusta, nyt kaikki kaksi kukkaa oli ehtinyt avata terälehtensä. Näitä lisää, näistä minä tykkään!

kasvatuslaatikot_Kasvihormoni.fi-4Sen sijaan terassilla muovilaatikoissa on valtava pöhinä, kasvun lähes kuulee. Siirsin matalammista laatikoista kasveja jo korkeampiin, sillä auringonkukat eivät enää mahtuneet kasvamaan suorassa. Nämä jättiverbenatkin saivat jo toisen latvonnan, ajattelin saada tänä vuonna tuuheita kasveja.

Muista viikonlopun ja tämän päivän puutarhahommista on tulossa postauksia lähipäivinä, kunhan ehdin naputella ne. Iloista viikkoa!

krookus_Kasvihormoni.fi-3

Finally we got some fresh green leaves and – yes! -first bloomers are here!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Katja/Päivänpesän elämää

  Lumikellot kukkivat meillä pari viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna. Osa on vasta tulossa kukkaan.
  Kauniit esikot!

  • Sini K.

   Siis sielläkin hidasta kevättä 🙂 Meillä taitaa kasvu olla melko lähellä viimevuotista (eka kukkapostaus 17.4.), paitsi nuo lumikellot ovat tänä vuonna aiemmassa kuin viime vuonna. Mutta eihän tämä nopeaa kevätkasvua ole.

 2. Kati

  Mä en ehtinyt kuvata krookuksia ja nyt kaikkea peittää valkoinen lumivaippa.

  Mä kylmäkäsittelin jättiverbenat ja kaikki iti. Mutta kaikki myös kasvaa superhitaasti. Ne on ehkä puolen sentin korkuisia… Edes ekasta latvomisesta saa vaan haaveilla 😀

  • Sini K.

   Laita ne Kati tuollaiseen lämpölaatikkoon ja sitten aurinkoiselle paikalle (vaikka sisälläkin), lisääntynyt ilmankosteus tuo kummasti kasvua! Mun jättiverbenani eivät ole koskaan kasvaneet tätä tahtia ja nyt taitaa olla kuudes kasvatusvuosi. Viime vuonna ne olivat myös laatikossa, mutta laatikko oli matalampi ja pidin kantta huomattavasti tätä vuotta enemmän auki. Sanoisin siis, että tehokasvari toimii! (Ja kyllä, nämä ovat ne, jotka unohdin yhdeksi pakkasyöksi pihalle. Suljettu kansi pelasti tilanteen.)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *