Blogit
Kasvihormoni

Kulhon täydeltä etelärinteen valkoista

maljaasetelma_kasvihormoni.fi-7En saa tarpeekseni näistä sisäkukka-asetelmista!

Tämä kulhollinen kauneutta on kerätty pääasiassa meidän etelärinteestä.

etelarinne_kasvihormoni.fi-3Etelärinne pursuaa (!) valkoisia helminukkajäkkäröitä, jotka ovat paitsi kivoja kukka-asetelmassa, sopivat hyvin kuivakukiksi. Myös tasanteella kasvavat komeamaksaruohot alkavat punertua ja niistä saa tosi helposti näyttävän pohjan kukka-asetelmalle. Valkoreunaiset ’Patriot’-kuunliljat sujahtavat tämän kaksikon tukijoukkoihin kuin itsestään.etelarinne_jakkara_kasvihormoni.fi-2Kukka-asetelma on tosi yksinkertaista koota metalliverkkoon. Tällä kertaa otin hyllystä tavallisesti jälkkärikulhona toimivan feikkimariskoolin, johon asetin verkon. Mallasin lehdillä suunnat asetelmalle (tein sen Instagramin @fleuropean -tilin inspiroimana) ja täytin maljan lyhytvartisilla kukilla.maljaasetelma_kasvihormoni.fi-11

maljaasetelma_kasvihormoni.fi-14maljaasetelma_kasvihormoni.fi-13 Tadaa! Etelärinne siirretty sisälle ja täydennetty tuoksuherneillä, malvoilla, jättiverbenoilla ja daalioilla sekä muutamalla oksalla kärhöjä. maljaasetelma_kasvihormoni.fi-15South side of the garden is filled with nice cut flowers which I brought inside.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Puutarhamyyrä

  Upea kukkamalja. Tuota helminukkajäkkärää voisi istuttaa omaankin puutarhaani jo vaikka sen hauskan nimen takia, mutta myös kivan hopeisen ulkonäön vuoksi:)

  • Sini K.

   Helminukkajäkkärä, kyllä siinä on kasvia paiskattu nimellä! Mutta kukat ovat helmiä, pinta nukkainen ja kai kyseessä on jäkkärä – viimeiselle osalle en keksi muuta selitystä 🙂 Leviää kovasti, joten kannattaa katsoa paikka, jossa se saa muodostaa oman, ison kasvuston. Ja tukeminenkin olisi ihan hyvä juttu, tahtoo nimittäin laota kasvun kohotessa korkeuksiin.

   Hieno kasvi!

 2. Piupau

  Uskomattoman hieno asetelma. Tänä syksynä minä olen melkein unohtanut kukka-asetelmat, miten siinä niin on käynyt? En ymmärrä?
  Edelliskesän kukkapenkkien pakkouusiminen on verottanut kukkaloistoa, vähistä ei raski poimia. Mutta onhan pihlajanmarjat ja kaikki kauniit luonnonkukat. Huomenna aijon kokeilla. Iloista iltaa!
  Kiitos ihanasta viestistä ja johdatuksesta!

  • Sini K.

   Ainakin minä tuppaan tekemään asioita kausittain, nyt vaikuttaa olevan menossa asetelmakausi. Taas tänään pistin kulhoon uuden version, niihin kun innostuu niin on vaan pakko saada yksi toisensa perään pöydälle.
   Inspiroiduhan loppusyksyksi asetelma-askartelun pariin!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *