Blogit
Kasvihormoni

Keväthulluutta asfaltilla

Yhteistyössä G-Force

Asfaltinpesu_kasvihormoni.fi-3Huomaatko, kuinka on mustaa ja kiiltävää? Se on kuulkaa keväthulluuden syytä, se iski tänään auringon paistellessa puupäätarhuriin.

etupihanremppa_asfaltti_Kasvihormoni.fi-2Meille tuli tuo kiiltävä asfaltti toissa syksynä. Piha oli aamutuimaan täynnä ukkoa ja pöhinää, tuli hetkessä sellainen paikallinen aamuruuhka hidastamaan meidän mutkan töihinlähtöä. Pahoittelut siitä vielä kerran naapureille, onneksi olette jo selvinneet järkytyksestänne ja kiireisen arkiaamun aikataulujen pettämisestä.

Ihan yks kaks yllättäen piha muuttui sorapihasta asfalttiviidakoksi, jossa ulkoilutan lakattuja varpaankynsiäni kesäisinä hellepäivinä (tai siis viime kesänä niinä muutamana päivänä, jolloin aurinko pääsi lämmittämään tumman pinnan ja luovuin hetkeksi villasukista). Tuntuu siltä kuin olisi sisällä, kun ei mene lainkaan multaa varpaiden väleihin, pihan pintakin on melkein sileämpi kuin kylppärin laatoitetussa lattiassa. Meillä on siis legendaarisen helppohoitoinen, urbaani etupiha. Tällaisen maaseudun kasvatin villit lapsuusunelmat ovat täyttyneet, kun hyppyruudukonkin voi piirtää katuliidulla suoraan asfalttiin. Ou jee.

asfaltti_Kasvihormoni.fi-5Välillä tosin harmittaa, että vaikka matka etuovelta postilaatikolle onkin katettu kokonaisuudessaan terassilaudoin ja asfaltilla, sinne ei kannata hipsiä sukkasiltaan, sillä ainakin valkoiset sukat näyttävät sen jälkeen pohjistaan mustilta. Ja jos niillä kävelee ulkoilun perään olkkarin valkoiselle villamatolle, voi olla, että en ole enää lainkaan tyytyväinen postilaatikkosuoritukseeni, en, vaikka kädessä olisi painotuore puutarhalehti kaikkine ihanine unelmineen.

Siitäpä se ajatus sitten virisikin auringon kuumentamassa päässä, että voisihan sen etupihan pestä puhtaaksi kaikesta talven pölystä ja tomusta.

Asfaltinpesu_kasvihormoni.fi-1Meidän etupihalla on sellainen pieni suunnitteluvirhe, että sinne ei ole vedetty lainkaan vesipistettä. Alapihan vesipisteen vedenpaine ei tahdo riittää nostamaan vettä nelikymmenmetrisen letkun kautta yläpihalle, joten veden kanssa lotraaminen on ollut aika vähillä tuolla etupihan puolella. Sain G-Forcelta testattavaksi akkukäyttöisen ja vesisangolla varustetun painepesurin, joten keväthuumassa sitä tällainen naisenhupakko kuvittelee, että äkkiäkös sitä yhden helppohoitoisen etupihan suihkuttelee puhtaaksi, on noita kaakelipintoja ennenkin putsattu neliötolkulla.

Ei suihkuttele.

Asfaltinpesu_kasvihormoni.fi-4Avaudun nyt hieman oivalluksistani.

Ensiksikin jokaisen kannattaa muistaa, että vedellä puhdistettaessa työ kannattaa aloittaa korkeimmasta kohdasta ja edetä kohti alamäkeä – järjestelmällisesti.

Toiseksi, vaikka kaupungin katupuhdistusoperaatiossa teiden ongelmalliset kulmat putsataankin kätevästi hiekattomiksi vedenpaineen avulla, pitää muistaa, että sitä vettä tulee tankkiautosta ja letkun koko vastaa paloletkua. Sille pesuteholle ei pärjää paraskaan painepesuri, sillä se näyttää tankkiautolta vain, jos on Barbia pienempi muovilelu.

Kolmanneksi – muista nyt hyvä nainen seuraavalla kerralla, että painepesurin suuttimen voi säätää eri asentoihin eikä pistemäisellä vesisuihkulla pestä sataa neliötä kerrallaan, ei, vaikka se aluksi tuntuu hyvältä idealta ja nostaa jokaisesta pikkukolosta pölyhiukkaset pois.

Asfaltinpesu_kasvihormoni.fi-2Kun olin pessyt pihaa vajaan tunnin ajan ja naapurin tyttö ajeli pyörällään ehkä viidettätoista kertaa meidän ohi ja kyseli, että ”Sini, mitä sää teet, vieläkö sää peset sitä pihaa”, totesin, että en pese. Asfaltin vesipesuputsauksen helppous on todellakin legendaa.

Jatkan puuhaa sitten seuraavassa auringonpaisteen tuottamassa höyryssäni, puhtaaksihan se on saatava valkoisia sukkiani varten. Tämän kerran saavutuksekseni lasken noiden kuvien värikkäiden ruukkujen ja talvilelujen pesun. Siihen puuhaan tuo painepesuri on täydellinen.

asfaltti_piirros_Kasvihormoni.fi-1

Almost all of our snow is gone! The Spring feeling messed up my head and I started cleaning our front yard today. Washing of the pavement – well, that is not so easy a job as it would seem at the beginning, especially because we don’t have a water tap available there. I’ll continue the job later, once I recover of today.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Meillä Kotona -blogit

    […] Etupihan asfaltti (ekstrapostaus keväältä) […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *