Blogit
Kasvihormoni

Keväänkeiltainen esikko valtasi pihan

Esikko_kasvihormoni.fi-11Ihana toukokuu! Kevät! Kasvukausi!

Esikko_kasvihormoni.fi-3
Esikko_kasvihormoni.fi-6 Perjantaina esikot aloittelivat, valkoiset krookukset olivat puolestaan jo parhaimmillaan.

Joitain hetkiä odottaa vuoden ja nyt yksi niistä on käsillä. Joka vuosi se on yhtä mahtava, keleistä viis, sillä kalenterikuukautena toukokuu on täynnä lupausta. Esikko_kasvihormoni.fi-10 Esikko_kasvihormoni.fi-9Loikin jo perjantai-iltana pihalle kameran kanssa, sillä nämä mahtavat suikeroesikot availivat silloin ensimmäisiä nuppujaan. Instagramissa onkin sen jälkeen nähty keltainen pehko poikineen, tämä esikko kun herättää herkät tunteeni. Viime vuonna kerroin sen tarinan ensikasvinani, se löytyy kliks täältä.

Samasta paikasta näkee eron viime vuoden pehkoihin, jotka vaikuttavat puolta pienemmiltä kuin nämä tänä vuonna kuvatut ovat. Kukkien suloisuus ei ole kyllä muuttunut vuodessa mihinkään, herkä kananpojankeltainen sopii herkullisesti niin valkoisten kuin violettienkin krookusten kaveriksi.Esikko_kasvihormoni.fi-8Ei tarvittu kuin vapun verran kaunista keliä, niin saatiin meilläkin kevät käyntiin. Paljaanruskeaa multapintaa näkyy enää tuskin missään, kaikkialla piipottaa jo raikasta vihreää.

Esikko_kasvihormoni.fi-2Ja nurmi! Sekin näyttäisi kasvavan, huraa! Esikko_kasvihormoni.fi-4   Esikko_kasvihormoni.fi-1

Mikäs kasvi ruudun sillä puolen aloittaa kevään tunteiden puolella?

Primulas are at their best. Spring is officially also here!

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (9)

 1. Rivaripihan Sanna

  Tuo esikkosi on kyllä huikaisevan kaunis. Ihailin sitä jo viime vuonna esikkopostauksissasi ja olen yrittänyt löytää vastaavaa vaaleaa, mutta ei ole vielä tullut vastaan.

  • Sini K.

   Kiitos 🙂 Yllättävän monessa pihassa sitä on, mutta taimistoilla en ole minäkään nähnyt. Kasvaa ainakin meillä sen verran hyvää tahtia, että montaa tainta ei varmasti tarvitse hankkia, niin pääsee jo hyvään alkuun!

 2. puutarhapupu

  Meillä aloittaa kevään tuoksuorvokki, sain sitä tutultani ja nyt on hiukka jo levinnytkin. Ihana tuoksu, ei uskoisi niin pienestä kukasta edes irtoavan niin vahvaa tuosua.Kun on matalaa ja pieni juurista niin maanpeite kasvina menee hyvin näkyvillä reunuksilla.

  • Sini K.

   Tuoksuorvokki, se on varmaan se pieni, mätästävä orvokki? Meiltä kuoli viime talvema iso määrä maanpeitekasveja, joten pistänpä tämän korvan taa, jos vaikka löytäisin ja saisin korvaamaan menetyksiä. Kiitos vinkistä!

 3. Kaarina

  tuo esikko on ollut suuren pihani kaunistus ja ylpeys jo 9 vuotta – tähän asti!!! Nyt se talvella Pakkastalvi!) OLI PALELTUNUT !!! vain yksi pieni reuna valtavasta pehkosta säilynyt!!! Tuo on ollut tosi upea ja sitä on pihallamme ollut noin 20 valtavankokoista puskaa!! ARVAA HARMITTAAKO?

  • Sini K.

   Voi ei!! Tuo kyllä harmittaisi minua ja paljon. En ole edes löytänyt sitä viime aikoina myynnistä, toivottavasti saat uusia alkuja jostain. Ainakin meillä se lähti kasvamaan melko helposti jakamsien jälkeen ja on isontunut nopeasti.

   Enpä olisi uskonut, että esikkokin ottaa ja paleltuu tuohon tapaan.

 4. Kaarina

  Löysin blogisi, kun yritin lukea ”paleltuneesta esikosta”…asumme Savossa, Kuopiossa, ja pakkanen oli kova ennen lumentuloa…se kai vei suuren osan krookuksia, Hämyvuokkoja, ja Syysleimuja – niitäkin mulla ollut aina valtavat pehkot. Nekin menneet melkein kaikki nyt ensimmäisen kerran :C …mulla on kokemusta puutarhanhoidosta jo lähes neljäkymmentä vuotta, aloitin sen parikymppisenä. Aina ollut iso piha, paljon kukkia(kin) …tuo esikko oli yllätys, en olisi uskonut sen hallaa säikähtävän! On minulla valokuvamuistot esikoista ym. ihanuuksista. Kiva katsella toistenkin hienoja puutarhoja, kiitos sinulle upeista kuvista ja menestyksellistä kevään jatkoa!

  • Sini K.

   Toivottavasti saat intoa jakaa muita kasvejasi paleltuneiden tilalle ja halua hankkia uusia taimia. Tsemppiä!

  • Kaarina

   Kyllä siitä jäljelle jääneestä esikon reunasta saan lisättyä, ehkä ensi kesänä jo kukoistaa! Ja syysleimuissakin juuresta näkyy vähän ”elonmerkkejä”! Myös kaunokaiset jaoin syksyllä kevään kukintaa odotellen, nekin suurin osa paleltuneet! Mutta jäljelle jääneistä saan taas lisätyksi uutta! Ihanaa kevättä sinunkin upeille harrastuksillesi 😀

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *