Blogit
Kasvihormoni

Kesäkukat muuttuvat syyskukiksi

ruska_vanillat_kasvihormoni-fi-1Mikä on maailman helpoin tapa vaihtaa kesäkukat syysistutuksiksi? ruska_vanillat_kasvihormoni-fi-2Odottaa, että puut muuttuvat ruskan värisiksi.

Kukat jatkaa porskuttavat vaikka kausi vaihtuu.

paivanhahatut_kasvihormoni-fi-2Olen mainostanut varmaan kymmenen kertaa ennenkin, että kesäpäivänhattu ’Cherry brandy’ on ihan mahtava kesäkukka. Siellä se tuottaa kymmeniä nuppuja ja pitää olemassa olevat kukat kauniisti auki, päivä toisensa jälkeen, kurkottelemassa aurinkoon ja nauttimassa syksystä.

Nyt kasvit ovat niin mahtavan muhkeita, että ajattelin taas kokeilla kesäpäivänhatun talvettamista. Juurakot ylös samaan tapaan kuin daaliankin mukulat ja säilytys pimeässä, kuivahkossa ja viileässä ja hyvä pitäisi tulla.

ruska_vanillat_kasvihormoni-fi-3Edelliselläkin talvetuskerralla tämä osuus onnistui mainiosti, mutta jostain syystä keväällä uudelleenistutetut ja versoja puskevat kasvit kuolivat yks kaks yllättäen. Katsotaan, miten nyt käy – siis jos muistan nostaa kasvit autotalliin ajoissa.

paivanhahatut_kasvihormoni-fi-5
Viikonloppuna meillä oli synttärivieraita ja siskon lapset keittivät syksyistä kukkasoppaa vesitynnyrissä. Ainakin ulkonäkö on herkullinen, makua en tarkastanut.

paivanhahatut_kasvihormoni-fi-1Löytyykö joltain lukijalta vinkkejä lumihiutaleiden tai poutapilvien talvetukseen? Tiedän, että molempia voi koettaa talvettaa, mutta mikä olisi tehokkain tapa? paivanhahatut_kasvihormoni-fi-3

The best way to update summer flowers into fall theme is to invite red and yellow colors to shrubs and trees. Job nicely accomplished! Here, Rudbeckia ’Sherry brandy’ and Tagetes ’Vanilla’, two of my favorites.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Pirjo

  Kaunis tuo kesäpäivähattu!

  • Sini K.

   Kesäpäivänhattu on i-has.tut-ta-va! Harmi, että sen siemenet eivät ehdi kypsyä Suomessa, mutta onneksi niitä on tarjolla ihan marketin siementelineessä.

 2. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] 5.10. kesäkukat paistattelivat edelleen kauniina – mutta kaljuuntuvassa ympäristössä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *