Blogit
Kasvihormoni

Karistella vaiko eikö karistella?

tynnyrikasvit_kasvihormoni-fi-3Viime aikojen lämpötilavaihtelut ovat olleet jännittäviä. Jos illalla ei vilkaise sääennustetta, ei voi mitenkään tietää, millainen keli aamulla on. Samalla lumi on sulanut ja jäätynyt useaan otteeseen, ja oikeaan aikaan ajoitettu lumiukon rakennusurakka jäädytti tekeleen niin, että ukosta saattaa olla seuraa koko loppu talveksi.

tynnyrikasvit_kasvihormoni-fi-2Sensijaan tynnyreihin istutetut kanervat ovat jossain määrin kärsineet siitä samasta, mistä lumiukko on nauttinut. Ne ovat jääneet kuorman alle ja nyt niitä peittää oikeastaan melko vahva jään sekainen lumikuori. Olen pohtinut, yritänkö puhdistaa kanervien päältä lumen pois vai annanko sen peittää istutuksia rauhassa.

Lumi kuorruttaa tällä hetkellä istutuksen oikeastaan aika tyylikkäästi, mutta jos kohta sataa (kuten on luvattu) vielä yksi kerros olemassaolevan lumen päälle, ei istutuksesta näy pian vilaustakaan.

Toisaalta jos tuon lumen yrittää karistella pois, voi olla, että kanervien kellot irtoavat siinä samalla.

Huonolla tuurilla tekipä niin tai näin, nämä istutukset ovat viikon päästä entisiä.

tynnyrikasvit_kasvihormoni-fi-1

Kannattaako mielestäsi koettaa näiden istutusten lumien putsausta?

The snow cover has formed an iced layer on top of these plants. Should I let them be or remove the cover?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (3)

 1. Konnadonna

  Minä karistelin omista vastaavista istutuksista lumet, lähti jonkun verran kukanmurua myös. Mutta jos enemmän satelee lunta, niin annan olla. Enemään minulla ovatkin syyspuolen koristeina. Hieno vanha puusaavi 🙂

  • Sini K.

   Kiitos vinkistä! Puusaavit on hankittu ihan näitä istutuksia varten tuonne keittiötarhan puolelle.

 2. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

  […] puuhat olivatkin alkutalven pihapuuhia: Ensilunta (ja sen sulamista), uutta lunta, lumiukkoja, lumeen peittyviä kanervia, joulunodotuksen odotusta ja jouluun valmistautumista näin postausten näkökulmasta. Kunnes nyt […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *