Blogit
Kasvihormoni

Jalat alta -suklaamarjakakku

suklaamarjakakku_kasvihormoni.fi-3Kesäkakku voi olla paitsi ihanan raikasta, myös täyteläisen suklaista. Meidän juniorin synttärikakku oli tänä vuonna juuri tällainen: paksun suklainen, mutta marjavuoren vuoksi myös näennäisen kepeä (ihan niin kuin suklaakuorrutetut mansikatkin, hih). Hyvä puoli oli se, että marjoja oli niin paljon, että ne kaverit, jotka eivät pidä täytekakusta, saivat napsia vapaasti lautaselle valuneita marjoja. Toisaalta kakun suklaisuus upposi niihin, jotka vierastavat perinteistä kermakakkua. Näin täyteläistä suklaakakkua syödessä pitää vaan muistaa, että maltti on valttia ja jollei halua vyöryä suklaaähkyssä, tätä kakkua riittää tavallista pienempikin palanen.

suklaamarjakakku_kasvihormoni.fi-4

Jalat alta -suklaamarjakakku

  • 3 munan kakkupohja
täyte
  • 120 g tummaa suklaata (70 %)
  • 4 dl vispikermaa
  • ¾ dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 ½ dl (vanilja)jogurttia
kostutukseen
  • 2 dl mustikkahilloa
  • 1 dl vettä
kuorrutus
  • 120 g tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
reunoille
  • noin 500 g pieniä maitosuklaapatukoita (esim. Kinder tai Kitkat)
päälle
  • noin litra marjoja

valmistus

  1. Valmista kakkupohja: mittaa kolmeen juomalasiin saman verran a) munia, b) sokeria ja c) jauhoja (esim. vehnäjauhoja ja perunajauhoja saman verran). Lisää jauhojen sekaan 2 tl leivinjauhetta ja sokerin kaveriksi 2 tl vaniljasokeria.
    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahdon sekaan ja kääntele varovasti taikinaan. Kaada voideltuun uunivuokaan ja paista 175-200 aseteisessa uunissa 12-20 minuuttia kakun paksuudesta riippuen (mitä paksumpi kakku, sen miedompi lämpö ja pidempi paistoaika). Kumoa ja jäähdytä.
  2. Valmista täyte: Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä suurin piirtein huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kreemijauhe ja jogurtti. Jatka vatkaamista hetki, kunnes jauhe on tasaisesti vaahdon seassa. Kaada sula suklaa vaahdon sekaan ja vatkaa, kunnes täyte on melko paksua moussea.
  3. Halkaise kakkupohja sen paksuudesta riippuen kahteen tai kolmeen osaan. Nosta pohjaosa tarjoiluvadille.
  4. Täytä kakku: Sekoita vesi mustikkahillon sekaan. Sivele siitä noin puolet (tai kolmasosa, mikäli kerroksia on kolme) kakun pohjalle lusikan avulla. Levitä täyte (tai puolet siitä) pohjan päälle. Toista, mikäli kakussa on kolme kerrosta. Kostuta lopulla löystytetyllä hillolla kakun kansiosa sen pohjan puolelta ja nosta se täytteen päälle. Voit laittaa kakun tässä vaiheessa halutessasi jääkaappiin vetäytymään ja valmistaa sen loppuun vaikka seuraavana päivänä.
  5. Valmista kakun kuorrute: Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kaada suklaa kermavaahdon sekaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  6. Viimeistele kakku: Levitä suklaakerma tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Pintaa ei jää näkyviin, joten tasaisuuden ei ole niin väliä. Levitä suklaapatukat kakun reunoille niin, että niiden yläosa muodostaa pienet, noin sentin korkuisen reunan kakulle. (Kakun voi säilöä jääkaappiin myös tässä vaiheessa.) Koristele kakku vasta juuri ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla, kuten mustikoilla, halkaistuilla kirsikoilla ja mansikoilla.

suklaamarjakakku_kasvihormoni.fi-1

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaksitoista kuvaa menneestä vuodesta – Kasvihormoni

    […] Jalat alta -suklaamarjakakku […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *