Blogit
Kasvihormoni

Isä pihalla (kiitos!)

Syystyöt_Kasvihormoni.fi-2Meidän isä osallistui taas perheen yhteisiin puuhahetkiin. Tramppa on poistunut keskuudestamme, talvitela on hyvä paikka.

Kiitos Tekniselle tuelle ja iloista isänpäivää!

Ei meillä ennenkään olla oltu niin nöpönuukia näiden isän- ja äitienpäivälahjojen kanssa: minun ikimuistoisin äitienpäivälahjanikin on kärryllinen kikkareita ja siihen päälle omatoiminen kuntopäivä sitä kukkapenkeille kiikuttaessa. Pois alta mainostalojen partakoneet ja purkkituoksut, aito ja rehellinen työnteko se tuntuu todelliselta!
Syystyöt_Kasvihormoni.fi-3Blogeja seuratessani olen muodostanut suomalaisen puutarhatyön mallin. Siinä nainen suunnittelee ja sisustaa puutarhan, mies rakentaa ja käyttää voimaa. Jos mies harrastaa kasveja, se on sitten tosiharrastus: chilejä varten on kaikki hilavitkuttimet ja kasvihuoneet, perunaa on kolmeakymmentä sorttia ja omat jalostuslinjat siinä sivussa. Malli lienee kovin suomalaisen perinteinen. Naisen puuhamaa, miehen vakava työnteko.

Miten teillä tehdään puutarhahommia?Syystyöt_Kasvihormoni.fi-4The Finnish way of gardening must be that the lady of the house designs and takes pride in planting and the lord – well, he uses the muscles. Is that the way it goes with you, too?

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (4)

 1. Liisa

  Kyllä minä enemmän suunnittelen, mutta myös mies suunnittelee. Samoin rakennan ja niin rakentaa mieskin. Esimerkiksi kasvihuoneen suunnittelun aloitin, mies jatkoi ja rakennettiin yhdessä. Kukkien ja kasvien istutuksiin mies ei osallistu kuin korkeintaan suunnittelemalla, mikä olisi kiva 🙂 Samoin on kyllä lastenkin kanssa, omenapuuta ei olisi tullut, elleivät pojat olisi välttämättä halunneet. Yhden istutin. Nyt pitäisi kuulemma saada päärynäpuu…

  Mukavaa isänpäivää teidän perheeseen!

  • Sini K.

   Ihan parhautta tuollainen yhdessä tekeminen. On muuten jännä, kuinka paljon lasten mielipiteet vaikuttavat puutarhassakin, ainakin meillä. Eipä meillekään olisi tullut tätä tramppaa ilman lapsia (tai isovanhempia, jos ollaan tarkkoja). Ja päärynäpuusta: siitäpä on viimeisin postaukseni, suosittelen istuttamaan!

 2. mailli

  Voi isä raukkaa! Etkö pahempaa tekemistä hänelle keksinyt!? Vie nyt hyvä nainen hänet syömään ja anna vaikka hartiahieronta…on sitä kaikenlaista

  • Sini K.

   🙂 Mies valitsi ihan itse tekemisensä, en onneksi keksinyt sitä hänelle. Ja tämä on puutarhablogi, ei täällä kaikista lahjoista huudella…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *