Blogit
Kasvihormoni

Huojuvan heinämeren purkitus

Heinä_Pony_tail_Kasvihormoni.fi-2Kesän ruukkuistutuksista koristeheinä ’Pony tail’ on lunastanut paikkansa niin sydämessäni kuin pihassammekin. Ruukut eivät noin muuten olleet kasvunsa puolesta mikään menestys: osa kasveista kuoli, osa jätti kasvamatta kylmän vuoksi ja osaan iski lakastumistauti. Pari viikkoa sitten spraymaalipintakin sai iskuja lasten leikeistä, joten portinpielen kaunistus oli oikeastaan jo aikansa elänyt. (Istutustilanteen näet tästä postauksesta.)

Heinä_Pony_tail_Kasvihormoni.fi-1Koska ruukkujen sisältö ei enää näyttänyt kivalta, päätin viikonlopun syyssiivouksen yhteydessä tyhjentää ruukut. Pakkasen puraisemat kasvit lähtivät kompostiin mutta kauniisti huojuvat heinät pääsivät jatkamaan syksyn viettoa muualla.

Ruukussa kasvoi seitsemisen heinätupasta. Halkaisin paakun terävällä istutuslapiolla neljään osaan ja erotin samalla juurakon seassa kasvaneet kärhöt talvettamista varten.
Ruukussa kasvoi seitsemisen heinätupasta. Halkaisin paakun terävällä istutuslapiolla neljään osaan ja erotin samalla juurakon seassa kasvaneet kärhöt talvettamista varten. Kuvat nappasi Tekninen tukeni, joka muutoin puuhasteli alapihalla paikkoja kunnostamassa.

Heinä_Pony_tail_Kasvihormoni.fi-9Kuinka kivalta tuntuikaan, kun sain sujautettua makuuhuoneen ikkunan takana sijaitseviin puuhapisteen ruukkuihin kanervien kaveriksi heiniä huojumaan. Olkkarin ikkunasta näkymä on yläkuvan kaltainen heinäpöheikkö, makuuhuoneesta puolestaan katsellaan punaista kanervapuolta. Vähän silmää vihlaiseen kanervanpunan ja ruosteenpunaisen väriyhdistelmä, mutta toisaalta ne tuovat syksyistä räiskettä koko rahan edestä. (Alun perin ajattelin hankkia marjakanervia ja skimmiaa, mutta en löytänyt sopivia kaupasta.)

Heinä_Pony_tail_Kasvihormoni.fi-7 Siivouspäivän jälkeen oli samanlainen olo kuin perjantaina asetellessa kukkia siivottuun olohuoneeseen: ryytynyttä kehoa hellii järjestyksessä paistatteleva tila, joka on saanut silauksen uusista koristuksista. Puuhapiste on päässyt kesäkiireestään ja odottelee rauhassa ensi kevättä.Heinä_Pony_Tail_illalla_Kasvihormoni.fi-1

A beautiful and sunny week-end was good time for tidying the garden after ending of growing season. I changed the grass ’Pony tail’ from front yard to other containers at the back. I so love the look of this grass.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (1)

  1. Kaikki poninhäntäheinät huiskumassa – Viherpiha-blogit

    […] heinätalkoissa etupihan ruukuista siirtyi koristeheiniä muuallekin kuin vain alakatoksen puuhapisteeseen. Pienemmän purkin sisällön vaihdoin […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *