Blogit
Kasvihormoni

Huhuu naapuriin! Syklaameja!

Syklaami_Kasvihormoni.fi-4Törmäsin naapurin puutarhahulluun kaupassa, siinä kukkapöydän edessä, jossa me molemmat katseltiin erilaisia kasveja. Minä pohdin jouluruusun hinta-laatusuhdetta, naapurin puutarhahullu oli puolestaan aivan varma, että myynnissä olisi hyasintteja, sillä niitä on näkynyt jo useissa blogeissa.Syklaami_Kasvihormoni.fi-3

”Vanhoja kuvia”, arvelin, niitä viimevuotisia, sillä mikäpä on helpompaa kuin ottaa kuva ja tallentaa se odottamaan seuraavaa vuotta.

Arvaapa muuten, miltä vuodelta nämä syklaamikuvat ovat?

Syklaami_jouluruusu_Kasvihormoni.fi-5Syklaami olisi oma valintani syystalven kasviksi, ellei se olisi niin kylmänarka. Ei tarvita kuin se yksi yö, jolloin kasvit jäävät pakkasen puraistavaksi ja ne ovat mennyttä. Yleensä se on viikko tai kaksi sen jälkeen, kun on sijoittanut upeisiin hehkujiin ja on niin tyytyväinen, kun taas on portinpielet kohdallaan. Ja tietysti, totta kai tuon yhden pakkasyön jälkeen on vähintään kuukausi niin lauhaa, että syklaamit ihan hyvin kukostaisivat.
Syklaami_jouluruusu_Kasvihormoni.fi-3Sisälle en ole hankkinut syklaameja, sillä meillä on nykyaikainen, tasaisen lämmin talo. Sen sijaan mummollani oli syklaameja viiskytlukulaisen talon lasikuistin pöydällä ja ne menestyivät siinä upeasti. Syklaami pitää viileästä kesät talvet ja kosteuttakin saisi olla ilmassa – ei siis ihan jokaisen talon sisäkukka. Eikä näköjään ulkokukkakaan, sillä kai se uhkakuva talvesta alkaa taas vähin erin toteutua ja ulos pukkaa pakkasta ennen joulukuuta (ainakin III-vyöhykkeellä). Silloin on pieni syklaamiraukka taas vainaa.

Syklaami_Kasvihormoni.fi-2Joko ehdit arvata valokuvien vuodet? Nyt nimittäin seuraa vastaukset: Ovenpielessä oli syklaameja blogini ensimmäisenä vuonna, 2012, jolloin pakkanen vei ne joulukuun alussa. Portinpielessä ja parvekkeella niitä oli puolestaan vuonna 2014, jolloin pakkanen puraisi kasveja ensin lokakuussa koulun syysloman aikaan ja toistamiseen marraskuussa.

Sen sijaan nuo vuoden 2012 jouluruusut jatkavat kasvuaan takapihan välipenkissä, missä menneenä kesänä kukkia oli useita ja viileyden saattelemana kasvit kukkivat toukokuulta heinäkuun loppupuolelle saakka. Siksi olin taas niin lähellä ostaa pari ruukullista jouluruusuja siitä marketin pöydästä, mutta ihan ei vaatimattomanoloisen kukan hinta-laatusuhde vakuuttanut. Katselu on onneksi ilmaista.

Syklaami_Kasvihormoni.fi-1Cyclamen is just about my favorite plant for cool weather. Too bad it doesn’t tolerate any frost since I always forget to bring it inside before the first cold nights. Other than that, the plant is pure brightness and joy for every dim November day.

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. mailli

    Hyasintteja on jo myynnissä ainakin Plantagenissä, Bauhausissa, Ikeassa ja..Siwassa!

    • Sini K.

      Kiitos vinkeistä! Näistä ainakin Plantagen löytyy täältä meiltä. Ja kai noita Siwojakin on jossain lähistöllä… (Mitä kertoo se, että tiedän puutarha-alan kaupan sijainnin, mutta joidenkin lähikaupan sijainti on kysymysmerkki?)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *