Blogit
Kasvihormoni

Etelärinteen valkoinen versio

Himalajanlilja_kasvihormoni.fi-2Meidän etelärinteestä on tullut puutarhan suosikkipaikka! En osaa sanoa tarkkaan, mistä se johtuu, mutta paikka on seesteinen ja näyttävä kasvukauden jokaisena päivänä. Helppohoitoinenkin se on (ellei sitten laske mukaan soratasanteella kasvavaa kortetta) sillä kaikki kasvavat kasvit ovat niin reheviä, ettei niiden väleissä olevia rikkaruohoja näe. Mahtavaa! Himalajanlilja_kasvihormoni.fi-1Eniten tänä vuonna ovat ilahduttaneet näiden ekojen kuvien himalajanmarskinlilja. Niiden talvehtiminen oli epävarmaa ja vitsit, kun olen ollut iloinen kahden juurakon elämästä! Nyt puntaroin, tilaanko näitä tänä syksynä lisää, sillä näyttäisi aika hienolta, kun näitä olisi paljon. Tosi paljon.

etelarinne_elokuu_kasvihormoni.fi-2Toinen sykähdyttävä yhdistelmä on ’Patriot’-kuunliljojen ja syyshortensioiden yhdistelmä. Kuunliljojen omat kukkavanat napsin pois (maljakkoon sisälle), mutta näistä tykkään tosi paljon! Lisänä ympärillä on vielä saniaisten ja maahumalan lehtimuotoja, mitkä täydentävät kimaraa kivasti, joten tämä sykähdyttää aina ohi kulkiessa.

etelarinne_elokuu_kasvihormoni.fi-1 etelarinne_elokuu_kasvihormoni.fi-4Oikeastaan yhtään edellisiä huonommaksi eivät jää myöskään tasanteella nuppuisina rehottavat komeamaksaruohojärvetkään, niiden punertuminen tapahtuu vasta syksyllä. Nyt eletään vielä kesää, joten nämä saavat ilostuttaa valkovihreänä merenä tällä hetkellä. etelarinne_elokuu_kasvihormoni.fi-5

The South side border is lush green and white. Almost too much but yet just perfect!

Aiempia etelärinteen postauksia löydät näistä:

Etelärinne heinäkuun puolivälissä on täällä

Väri-iloittelua tulppaaniaikaan löytyy täältä

Kevään aloitus näkyy täällä

Sini K. ♥ kasvihormoni@gmail.com

Kommentit (2)

  1. Pioni

    Kuunliljoille sopiikin tosi hyvin hortensioiden kukat;)

    • Sini K.

      Niin sopii, ainakin tällä väriyhdistelmällä! (Hosta ’Patriot’ ja Hydrangea paniculata ’Grandiflora’.)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *